PDA

View Full Version : {HGT] -נזילת שמן ??? או אכילת שמן ??

27-10-06, 16:17
היום לפני שנסעתי פתחתי מכסה מנוע ובדקתי שמן מנוע ונדהמתי לגלות שאין אפילו טיפת שמן מנוע , הבדיקה האחרונה שעשיתי ( לשמן מנוע כמובן ) , היית לפני כשבוע והמדיד היה בין שני הקווים .

ישר הורדתי את הראש ובדקתי לנזילות שמן אבל הכול היה יבש , אפילו הורדתי את המגן לבדוק שהכול תקין , והכול היה.

לבסוף לקחתי את האוטו של אבי וקניתי שמן מנוע באוטו דיפו, אורן לא היה להם את הסוג שאתה המלצת , לקחתי שמן סנטטי מלא מסוג אחר.

השאלה היא האם יש משהו לא תקין במנוע שזלל בשבוע כל כך הרבה שמן או שזה תקין שמנוע כזה חזק זולל כמות כזו של שמן :?: :?:

חבר אמר לי שבפונטואים ישנה בעיה ידועה שאם יש חצי שמן במנוע אז המנוע זולל אותו ואם הוא מלא אז הוא לא זולל , האם זה נכון :?: :?:

בתודה ניר : :D

27-10-06, 16:57
היי ניר דבר אחד בטוח ה HGT לא צריך לאכול אפילו גרם שמן גם אים הקרטר שמן מלא או לא אין קשר בכלל במצב תקין לגמרי אתה צריך לבצע החלפת שמן כל 20000 ק"מ וזהו.
לגבי הבעיה שלך ישנה כנראה נזילת שמן ברכב ואם לא אז הרכב אוכל שמן ויכולות להיות הרבה סיבות למצב הזה מה שאני מציע זה שתמלא שמן במידה הנדרשת ותעקוב אחרי המדיד כל יום כדי לראות את השינוי במפלס השמן במנוע במידה ומפלס השמן יורד ואתה לא מגלה נזילה בתחתית הרכב אז יש בעיה של אכילת שמן מה שמשנה את הסיפור לגמרי.
בכל מקרה תעקוב ותעדכן מה קורה.

27-10-06, 22:21
אורן תודה .

דבר ראשון שבדקתי היה נזילת שמן והיה יבש לגמרי.

אני כמעט סבור שיש כאן מקרה של אכילת שמן אבל

אני יבדוק בתחילת כול יום את מצב השמן למשך השבוע הקרוב ואני יעדכן אותכם.

בתודה ניר :)

נ.ב אורן מה קורה עם התביעה ?? , יש משהו חדש?? או שזה נשאר כמו שהיה ??