PDA

View Full Version : מזגן לא מוציא חום?!

zaza360
06-10-10, 04:00
המזגן לא מוציא לי חום מישהוא שיוכל לתת לי רקע לבעיה ופתרון אני אשמח,
יש לציין שהמזגן מוציא קור,פשוט החום שצריך להיכנס מהמנוע לא נכנס [והאם יש חום לפיאט פונטו 99 XTZ דרך המזגן עצמו או רק דרך המנוע?!?]
תודה לעוזרים.

moty003
06-10-10, 04:09
בעיה ידועה ונפוצה, רדיאטור חימום שנוזל לא מחליפים המוסכניקים בדר"כ עקב עבודת פירוק הדשבורד המצריך זהירות יתרה שכן הוא נוטה להיסדק ולהיתפרק ולכן הם פשוט מנתקים את הצינורות המוליכים לרדיאטור חימום, ולך אין חימום בחורף.
תקף כמעט לכל מי שיש לו פיאט פונטו MK1

trademark
06-10-10, 04:19
החום מגיע מרדיאטור פנימי שנמצא במערכת המיזוג שדרכו עוברים מי הקירור של המנוע.
ככל הנראה המעבר מים לרדיאטור מגושר, אתה יכול לבדוק את זה לבד במבט על קיר האש מתוך המנוע, שם תראה שני צינורות שאמורים להגיע למערכת החימום הפנימית.
אם אתה שואל את עצמך למה מגושר, זה כי הרדיאטור הפנימי בפונטו נוטה לדלוף אחרי כמה שנים והפתרון (הזול) לבעיה הוא גישור צינורות המים.
בשביל להחליף רדיאטור חימום צריך לפרק את הדש בורד וזה סיפור יקר אז האנשים מעדיפים את הפתרון הזול.
מקווה שלא תקפא בחורף הישראלי הקיצוני. שים סוודר או משהו. :)
http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=6569

zaza360
06-10-10, 16:42
אז אני מבין ממכם שעדיף לא לגעת בזה ולא לתקן.
תודה לעוזרים ויום טוב ושרק הפיאט שלנו תמשיך ללת תמיטב
אחרת נעבור לbentley :D

moty003
06-10-10, 16:53
אחרת נאלץ "לדרדר" לבנטלי ;)
עכשיו ברצינות היה פה חבר פורום שהעלה פרוייקט להחלפת הרדיאטור חימום + תמונות, תעשה חיפוש ותיראה אולי תעלה לנו עוד פרוייקט מושקע כזה.

מודל סי אי
06-10-10, 22:01
בארצנו הקטנה והיפה נראלי שאפשר לשרוד תחורף בלי מזגן חימום :) לא משש קר כאן

r.a20
07-10-10, 02:13
לי בפונטו אין חימום, דור1, המחלה שלהם, כנראה דלף וניתקו את הרדיאטור חימום.
אין לי בעיה לנסוע בחורף ללא חימום, אני פשוט לובש משהו יותר חם. הבעיה היא האדים שממלאים את האוטו, צריך להפעיל על קירור (בגלל שהמדחס מסלק את האדים במהירות) וזה משגע אותי.
אני נאלץ לקפוא בחורף בגלל המיזוג הזה, או לנסוע עם חלון פתוח שגם אז אני קופא.

moty003
07-10-10, 03:54
r.a20 הטבת לתאר, כל בעלי פיאט דור ראשון מסכימים לתיאור "הנלבב" הזה.
יצא לי כבר לקחת טרמפיסט באוטו כשהוא ראה שאני מדליק קירור חשב שהתבלבלתי וכיוון לחימום :)

מודל סי אי
07-10-10, 07:21
***ח אמתי שעדין לא היתי בחורף עם הפיאט שלי , אבל מה שכן היה ליונדאי אקסנט שגם המזגן החימום שלה לא עבד ואכן זה הסבל הגדול ,:) צריך לחשוב על איזה פיתרון

ארילו
07-10-10, 14:42
r.a20 הטבת לתאר, כל בעלי פיאט דור ראשון מסכימים לתיאור "הנלבב" הזה.
יצא לי כבר לקחת טרמפיסט באוטו כשהוא ראה שאני מדליק קירור חשב שהתבלבלתי וכיוון לחימום :)

יש פה בפורום כמה עם פונטו דור ראשון שאין להם בעיה בחימום :)

בכל מקרה, זה לא מאוד מסובך להחליף את הרדיאטור הזה. זה רק הרבה עבודה.

r.a20
07-10-10, 15:23
נדיר שהחימום בפונטו דור 1 יעבוד.
נראה לי שהאלה שעובד אצלם החימום באוטו צריכים לקבל פרס.

הלוואי והיה עובד אצלי היה נגמר הסיפור של הבגדים החמים בחורף, רק בגלל האוטו הזה אני לובש חולצות ארוכות + סווצ'ר בחורף.