התחבר

View Full Version : עלייה מדרגה אחת בחום מנוע

fadi_fbm
05-10-10, 18:43
יש לי פיאט בראבו 1.4 12V שנת 1998 (ידני)לפני שבוע שמתי לב שחום המנוע עלה מדרגה אחת מעלה, תמיד השעון עמד בשני קווים מתחת לאמצע וזה לא השתנה לכל אורך הנסיעה לא משנה עליות ירידות חום תמיד זה היה 2 קווים מתחת לאמצע וברגע שזה עלה טיפה המאוור נדלק מיד עד שזה ירד אפילו למתחת 2קווים מתחת לאמצע.
3 ימים לפני זה השתנה וזה נשאר קו אחד מתחת לאמצע והמאוור נדלר רק לאחר שזה עולה טיפה מעל הקו הזה. האם זה נורמלי?? ,, מה הבעיה כאן?? אין נזילות, המים נקיים לגמרי לא השתנה דבר רק שהמאוור נדלקרק כשהחום עולה מעל הקו שמתחת לאמצע

yair068
05-10-10, 20:36
לקקסה איפה אתה בעניין ?
יתכן שמהירות 1 לא עובדת כך יתכן שהנגד תקול

ארילו
05-10-10, 20:40
רק בשביל לוודא - לא חסר נוזל קירור?

master_T
05-10-10, 20:52
למה השעון עמד 2 קוים מתחת לאמצע?
הוא צריך להיות באמצע.אולי כאן הבעיה

Lexxxa
05-10-10, 21:09
שלום לכולם,

יש צורך לבדוק האם מותקן יוניט הפעלת מאוורר מתאים (מקורי/תחליפי).
יוניט הפעלת מאוורר הוא בצבע תחלת עם קונקטור (3 פינים).

לנסות לנקז אויר, יש בורג ניקוז ברדיאטור, עוד בורג ליד בית מצערת (על הצינור)

לבדוק באיזו מהירות המאוורר נכנס לפעולה, מאוד יכול להיות שהנגד של מהירות 1 נשרף.

תחזור עם תשובות.

אין פה סכנת התחממות, אבל יש כן תופעה שדורשת בדיקה.
בזמן שהכל תקין החום צריך להיות בחצי! יכול גם לעבור מ"מ מעל החצי, (תופעה ידועה בבראבות).

fadi_fbm
05-10-10, 23:42
ת'אמת לא יודע אם מותקן יונט תחליפי או מקורי כי מאז שקניתי את האוטו לא הייתה לי התופעה הזאת, עשיתי ניקוז אוויר מהברגים שעל הצינור וזה שבזווית הרדיאטור ושחררתי מים 10 דק' כך וודיתי שאין עוד בועות בפנים, בהתייחסות לתגובה של LEXXA שמתי לב שהמאוורר עובד רק במהירות 2 ולא עובד במהירות 1 בכלל ורוב הסיכויי שזאת הבעיה, עכשיו במידה והנגד תקול איך אפשר להחליף אותו והאם הנגד של המאוור למנועי 1.6 יתאים, כי יש רדיאטור תחליפי של 1.6 אצל חבר

Lexxxa
06-10-10, 00:09
הנגד מתאים. נגד יושב על בית מאוורר (פלסטיק שיושב על רדיאטור).

מחובר עם 2 קונקטורים (1 מכל צד).

fadi_fbm
06-10-10, 00:23
איך זה נראה בכלל, זה יושב על המאוור עצמו או בחיבור של הקבלים בקצה הפלסטיק

Lexxxa
06-10-10, 02:09
צירפתי לך את התמונות של הנגד ומיקומו (המאוור שבתמונה הוא של פונטו אבל המיקום אותו דבר).

fadi_fbm
06-10-10, 02:37
אתה עושה עבודה של מלאכים כאן מודה לך מקרב לב, מחר על הבוקר אני אפרק אותו מהרדיאטור התחליפי וארכיב אותו אצלי ונראה אם זה ילך

ברא
06-10-10, 11:06
LEXXXA מאיפה ניתן להשיג חלק כזה לפונטו ספייס וכמה זה עולה בערך??

fadi_fbm
06-10-10, 12:35
הונטה שלי ממש לא דומה לזאת, יש לה שני זרועות קצרות ולא ראיתי חלק כמו זה ששלחת בתמונה, השאה היא שאני יכול לראות את זה כשאני פותח תחת מכסה מנוע או שהגישה לזה מתחת לרכב?

ברא
06-10-10, 14:07
ליקסה הזכיר לך שבתמונה זו של פונטו אבל אותו מקום ותהליך
תעיין שוב בתגובת לקסה

Lexxxa
06-10-10, 17:27
ברא, אתה מתכוון לנגד מהירויות?

ניתן להשיג בפירוק(צריך לבדוק אם רב מודד שהנגד אכן תקין)/מוסך מורשה/מ.י.ר חלפים/נחום סודאי.

פדי, אם אתה לא מוצא אז תעקוב אחרי חוט (-) של מאוורר, הוא צריך להגיע לממסר של מהירות 2 ולידו יהיה נגד של מהירות 1.