PDA

View Full Version : עזרה | מוסך טוב לפיאט בראבה שלי בטבריה

nintech
02-10-10, 18:52
נסעתי לכינרת עם חברים ובגלל החום שהיה בימים האחרונים והיה כביש אחד של עלייה שהיה בו פקק
והאוטו שלי היה עמוס יותר מידי אז הוא אתחמם יותר מידי והמאוור שאמור לקרר אותו מפעיל את עצמו מאחור מידי ומי קירור נוזלים החוצה אין לי מושג למה
אז קיצור אני מראשון וכרגע האוטו שלי בטבריה ויום ראשון אני צריך לנסוע לשם ולמצוא מוסך שמוכן לטפל לי באוטו כי כמו ששמעתי לא כולם אוהבים לטפל בבראבות כי כל המערכות שם סגורות ...

Lexxxa
02-10-10, 19:44
אין קשר בין עומס ברכב לחום.

מה הכוונה "מערכת סגורה" ?
אין שם שום דבר סגור, הכל נגיש ונוח. אפילו משאבת מים לא יושבת על הטיימינג, אלה על רצועת אביזרים.(מנוע 1.6 16V)

באיזה מנוע מדובר?

nintech
02-10-10, 19:47
אלכסיי זה האוטו שאתה מכרת לי...
העמסתי על האוטו יותר מידי וכנראה שהוא לא סחב :<

צביקוש23
02-10-10, 20:31
אין לך ביטוח שכולל חילוץ וגרירה (כמו חברות שגריר, ממסי וכ"ו)?
אם כן לא עדיף לגרור למוסך פיאט במרכז?

stio
02-10-10, 20:50
אין שום קשר לזה הרכב היה עמוס או שהיה חם בחוץ או שיש עלייה/פקק תנועה. רכב תקין לא אמור להתחמם - במקרה שלך כנראה טרמוסטט נתפס או יוניט חום מזייפת (מקווה שלפחות בדקת נוזל קירור ברדיאטור).

מצטרף להמלצה של צביקה - תפעיל ביטוח גרירה ותעלה את הרכב לכיוון המרכז, אל תשאיר אותו בצפון. הרכב יכול לשהות במוסך גם מס' ימים (תקווה שלא הלך ראש מנוע) וחבל להשאירו בצפון. במידה ואין לך ביטוח גרירה תרים טלפון לגרר באיזור טבריה, הם יכולים להעמיס לך את הרכב גם מבלי שתהיה נוכח (יש להם מכשיר שפותח את הדלתות, הם רק צריכים להוריד בלם יד וזה נכון גם אם יש לך ביטוח גרירה), כמובן שתצטרך להוכיח בעלות על הרכב (נתקלתי במקרים שבעל הרכב התבקש לשלוח תעודת ביטוח ורישיון רכב לפקס של חברת הגרירה).

יום אחד אמי נתקעה עם ה- 127 בצומת יגור, רק כשהיא חזרה הביתה היא הרימה טלפון לגרר והוא הביא את הרכב בלי מפתחות (והוא היה נעול), במקרה אחר עם האונו השארנו מפתחות באגזוז והגרר העמיס את הרכב מבלי שהייתי נוכח (הייתי בצבא).

Lexxxa
02-10-10, 21:23
איזו פדיחה :], לא זהיתי את היוזר שלך.

אין שם שום דבר מסובך,

משבאת מים הוחלפה פברואר 2010.
טרמוסטט הוחלף ב נובמבר 2009.
כשמכרתי לך היה נוזל קירור של פרסטון.
יוניט מאוורר הוחלף כמה שעות לפני שקנית את הרכב(יוני 2010)

תבצע בדיקה:
בזמן שהרכב קר תפתח את מכסה של נוזל קירור ותשאיר פתוח, תניע, תעקוב אחרי מחוג במד חום,
תראה מתי מאוורר נכנס לפעולה (כמובן לא לתת למחוג לעבור את 3/4.) תראה האם מתחילים לצאת מים ממיכל נוזל קירור לפני שמחוג עובר את החצי?

עוד בדיקה:
בזמן שהרכב קר תניע, תפעיל מזגן, תראה האם עם מזגן המחוג עובר את החצי? (כמובן לא לתת למחוג לעבור את 3/4.)

אתה יכול לגרור את הרכב למרכז, אני יעשה לך את כל הבדיקות, וימצא את התקלה.
חינם אין כסף! (בכל זאת זה רכב שלי פעם :)) .

אך הרכב בכללי? היו עוד תקלות ?

nintech
02-10-10, 23:53
בכללי האוטו טוב ,קנינו את האיתותים הכל סודר, ובכלל הכל עובד בלי שום תקלות , רק הנסיעה הזאת הרגה אותה :>

Lexxxa
03-10-10, 01:01
סבבה, אז תבדוק את מה שביקשתי ותרשום פה.
אם תביא את הרכב למרכז אני יעזור לך.

nintech
03-10-10, 01:46
אני אבדוק את זה מחר כשאני אגיע באוטובוס לטבריה .
אשמח אם תשלח לך את המס' טלפון שלך שאני ארים עלייך שיחה ואעדכן אותך בממצאים וכך אולי תוכל לנחש מה הבעיה ואני אפנה למוסך בסביבה וכך אני אבוא אליהם עם הידע על הליקויים שלא ירמו אותי (לגרור למרכז יעלה ללא ביטוח משהו כמו 700שקל)
ואם מישהו מכיר מוסך מומלץ בטבריה לטיפול בבראבה שלי אני הודה לו מאוד

Lexxxa
03-10-10, 05:12
שלחתי לך את המספר שלי בה"פ.
מחר בבוקר אני אחרי משמרת לילה (בעבודה עכשיו),
אז דבר איתי אחרי 13:00.

Lexxxa
19-10-10, 09:30
מה ניסגר עם תקלה?