View Full Version : ניתוק מוחלט של המנוע
שלום רב!
ברצוני לדעת איך אפשר לנתק רכיב מסוים ברכב כדי למנוע אפשרות הנעה. לפעמים יש מצבים שאני מחנה את הרכב באיזורים לא הכי בטוחים ואני לא סומך על האזעקה הישנה של הבראבה שלי.
אפילו מבחינה תיאורטית אשמח לדעת אם יש איזה פיוז שפשוט מנתקים ומחזירים כשחוזרים לרכב.
תודה.
תנתק את חיישן הקראנק . או תחבר ממסר לנתק את המתח למשאבת דלק (דורש רקע טכני )
עמית
זה מזכיר לי שמיסטר בין היה לוקח איתו את ההגה כשהיה יוצא מהאוטו, תנסה גם. :)
או שתעשה מה שעמית הציע לך.
אני לא מחפש לנתק חיישנים מהמנוע עצמו. האם יש פיוז מתוך תא הנהג שפשוט שולפים וכל העסק מושבת? אם כן, איפה ואיזה אחד?
יש לך אימובילייזר (צ'יפ קטן) מובנה בתוך המפתח שלך, ללא מפתח לא ניתן להניע, אלה רק אם מחליפים מחשב/מתכנתים אותו מחדש.
נראה לי מספיק ודי אמין!
אמור להיות לך בתוך תא המנוע פיוז ראשי שכזה
בתוך תא המנוע ליד הוישרים יש קופסה בינונית שנסגרת עם 2 פרפרים מתחברים עליה 2 צינורות. תיפתח אותה. יש בה פיוז 20A. הוא מנתק חיישן קראנק (נמ"ע).
גיא תודה על התשובה.
פתחתי את הקופסה הזאת ומצאתי שלושה חוטים שמתחברים שמחבר גדול יותר.
אחד החוטים יש בסופו שני פיוזים אחד רשום עליו 5 ואחד 25. שני החוטים האחרים מחוברים באמצע למחבר שממשיך את החוט.
איזה חוט עלי לנתק בדיוק?
דרך אגב, יכול להיגרם נזק למנוע מניסיון הנעה ללא החיישן או משהו שכזה?
מה תפקיד הקופסה הזו בכלל?
תודה רבה!
יש לך אימובילייזר (צ'יפ קטן) מובנה בתוך המפתח שלך, ללא מפתח לא ניתן להניע, אלה רק אם מחליפים מחשב/מתכנתים אותו מחדש.
נראה לי מספיק ודי אמין!
LEXXA אלו היו גנבים של פעם היום כל הגנבים מצויידים עם מפתר מסטר שמוחבר למחשב נטרול ציפים הוא מכניס לסוויץ ומין יחידת CPU מנטרלת הקוד בחוקיות מוחלטת מתניע וממשיך
מצליחים לגנוב מרצדס עם איתוראן כפול ואזעקת גלאי נפח
רק בכל זאת אל דאגה פיאט לא נחשב לאוטו שקורץ לגנבים
ברא, אולי הם מפחדים שהוא יתחמם להם בדרך חזרה ואז הם יצטרכו לנטוש את הרכב באמצע ויחזרו בידיים ריקות. :D
r.a20 עכשיו שעוד מעט חורף ובלי חימום אז בכלל ;)
אולי בבראבה יש לו חימום. :wink:
אבל במקרה שאין חימום אפשר להשאיר את האוטו פתוח בחניה ואף גנב לא יתקרב. :D
ברא, אולי הם מפחדים שהוא יתחמם להם בדרך חזרה ואז הם יצטרכו לנטוש את הרכב באמצע ויחזרו בידיים ריקות. :D
:D:D
אגב תודות לגדר ההפרדה שהפחית משמעותית את גניבת המכוניות מהארץ
פעם פיאט אונו הייתה להיט הגניבות במרכז
ברא, הגנבים ה"מודרנים" באים עם מחשב רכב פרוץ, מחברים במקום מחשב שיש ברכב.
בגלל זה רמת מיגון ברכבים חדשים כוללת כספת למחשב.
גנב מקצועי שבא לגנוב רכב יגנוב אותו, ושום ניתוק לא יעזור!
לדעתי אין צורך בניתוקים נוספים, אימובילייזר מקורי עושה את העבודה, אבל אם כבר רוצים מיגון יותר טוב, תרכיב קודנית עם ניתוק באימובלייזר המקורי.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.