PDA

View Full Version : שאלה לגבי טיפול שעשיתי ,

usher123
23-09-10, 22:18
אז יש לי ספייס 2002 ELX 02 שקניתי לפני כחודש ימים ,

עשיתי השבוע טיפול 10,000 הרכב הגיע ל 100 אלף קילו' , נסעתי למוסך המרכזי קניתי פחית פארפלו (רציתי שתיים אך המוכר התעקש שמוהלים פחית אחת עם 3 ליטר מי ברז- למרות שרשום בבירור שצריך למהול 50-50 , אז אם המוכר מתעקש לא למכור שזה תפקידו אז כנראה הוא צודק.. ) ,קניתי פילטר אויר ושמן , קניתי שמן PRESTONE 10W40 חצי סינטטי 5 ל' , וארבעה פלאגים NGK DCPR8E-N , עד כאן הכל בסדר .

נסעתי למוסך של חבר של אבא שלי שיעשה את הטיפול , החליפו הכל ובסוף אמר לי המוכר לבדוק שמן למחרת , בדקתי למחרת כאשר הרכב על משטח ישר (ולא נסע כל הלילה ) ואני מתקשה להבין את המדיד ז"א בין המגרעות יש שמן אבל אני מנסה להבין כמה יש יותר מהמקס' , בכל מקרה הסתכלתי בבקבוק שמן וראיתי שהוא מזג קצת פחות מ3 ליטר (הבנתי שצריך לשים 2.8 ל' ) ,

1 השאלה שלי האם זה קריטי שיש יותר שמן , האם יש אפשרות לרוקן קצת או לשאוב , או שחייב לרוקן הכל*?

לגבי הנוזל קירור - אז עשיתי את מה שאמר לי המוכר ומהלתי ב 3 ל' מי עדן (השקעתי חח..) לתוך בקבוק 4 ל' , בטיפול אחרי שרוקנו את המים הוא שם את שהבאתי לו והשאיר קצת פחות מליטר , וכשבדקתי למחרת את השמן אז ראיתי שמד המים פחות מהמינימום אז הוספתי את מה שנשאר בבקבוק (קצת פחות מליטר) ואז המים הגיעו עד לפיה ז"א עברו את המקסימום , אם הבנתי נכון המערכת מתמלאת לרוחב אז איך ממצב של מיתחת למינימום - ממילוי ליטר נוזל עובר את המקסימום , מוזר לא ?
לאחר הנעה ירד מפלס המים אך זה עדיין מעל המקסימום.

2 השאלה עם המצב תקין או שצריך לרוקן , ואיך הגיוני שליטר הציף את המערכת ?

3 מד הטמפרטורה הוא אולי מילימטר מעל החצי (זה היה ככה לפני הטיפול גם ) ראיתי ויכוחים בפורום על מצב תקין חלק אומרים מהרבע השני עד ה שלישי כולל (ז"א - Hן,,,ן,,,ן,,,ן,,,ןC או שרק בין הרבע השני .?
תודה מראש לעוזרים וחג שמח .*

yair068
23-09-10, 23:16
מגילת אסתר .
התמהיל 50.50 מים מזוקקים גם מי עדן בסדר.
לגבי שמן האם הוחלף פילטר כי אז צריך להיות 4 ליטר שמן אם מעל חכה עוד יום אפשר להוציא קצת מהקרטר לא לחוץ .
לגבי נוזל קירור האם הוצא נוקז אויר מהמערכת כי זה עלול לגרום להתחממות החום צריך להיות פחות מהחצי בטיפה

Lexxxa
23-09-10, 23:53
פראפלו מוהלים 50/50 בלבד! מהנדסים של נוזל קירורזה נראה לי יודעים טיפה יותר מהמוכר בחנות!
אם יש לך עודף של נזול במיכל, תנסה להוציא בעזרת מזרק וצינורית.

שמן מנוע של פרסטון הוא לא כלכך טוב. עדיף כבר שמן של LIQUI MOLY.

פילטר שמן להחליף רק מקורי!