PDA

View Full Version : החלפת מצבר ברכב

ליאור23
23-09-10, 13:51
לפני כמה ימים במוסך , הבחור שטיפל ברכב אמר לי שהמצבר דולף וגורם לקורוזיה, אמנם לא עוברים באזור צמות חשמל אבל בכל זאת לא מתאים לי עניין הקורוזיה. המצבר אצלי הוא בן שנה וקצת ולא יודע מה המותג שלו, קניתי איתו את הרכב.
מכיוון שאף פעם לא יצא לי לקנות מצבר לאוטו אין לי מושג מה מומלץ ומה לא, אז אם יש לכם המלצות לחברות טובות, תציעו בבקשה. באמת שלא אכפת לי כמה יעלה, אני לא רוצה לחסוך שקל בעניין חשוב כזה, ועל הדרך בכמה אמפר אתם משתמשים, אם אני לא טועה אצלי זה 60 אמפר.
ואם מישהו יכול אז שירשום מהי הדרך הכי בטוחה ונכונה להחליף מצבר, מבלי לפגוע במחשב ולעשות בלאגן במערכות חשמל.

הרכב הוא hgt.

חג שמח.

blueuno
23-09-10, 14:10
--------------------------------------------------------------------------------

http://www.mazberim.co.il/
http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=9521 שירשור בנושא.

אני ממליץ רק אל וורטה או אנגי מצברים מצויניים!!

מה שבטוח לא לגעת בוולטה!!!!!!

תעדכן....

חג שמח

yair068
23-09-10, 14:12
שנפ אצל צנטרל 500 ש"ח

ליאור23
23-09-10, 15:29
שמעתי מהרבה אנשים שהשנפ שובק חיים אחרי שנה שנה וחצי ולא ממליצים להשתמש בו.

blueuno
23-09-10, 15:35
חבר נתתי לך להמלצה תבדוק אותה,
בקשר לשנפ זה נכון בשנים האחרונות השנפ כבר לא איכותי מייבאים אותם ממקומות אחרים בכדי לחסוך. כמו כן גם הוולטה מצבר לא טוב בכלל.

נתתי לך מקום שיש שם מכיר הכי זול בארץ מצברים טובים מאוד. שירות טוב ומגיעים עליך עד לבית מחליפים את המצבר מתחת לבית ללא עלות.

ברא
23-09-10, 15:48
FIAM מצבר הכי מעולה לדעתי תבדוק

mgoldst
23-09-10, 18:20
ממליץ על VARTA כחול - הוא באמת ללא טיפול יש לו תאים ללכוד את האדים והם חוזרים בחזרה

quadx
23-09-10, 18:52
ממליץ על VARTA כחול - הוא באמת ללא טיפול יש לו תאים ללכוד את האדים והם חוזרים בחזרה

מדהים כמה שאתה צודק :)
אצלי המצבר ב-HGT שבק לפני שבועיים מצבר של שנה שאפילו לא היה לא שנתיים, המצברים של שנפ פשוט על הפנים, עזוב את זה שהוא גרם לי לקורוזיה והוא היה יבש לגמרי.
בקיצור קניתי מצבר של וורטה כחול, שהומלץ לי בחום על ידי חשמלאי שהוא קרוב משפחה שלי, וגם הומלץ במקום עצמו שקניתי, אז קניתי אותו אבל של 53 אמפר במקום 50 שהשתמשתי עד היום בגלל כמה צרכנים כבדים שנוספו לרכב, המצבר עצמו נראה על רמה יש עליו שנתיים+ אחריות, וכמו שנרשם למעלה יש לו תאים מיוחדים ככה שלא צריך לדאוג בכלל שהמצבר יתייבש לך פתאום, המים לכודים בפנים.

ליאור23
23-09-10, 19:35
קודקס(מה שמך), איפה רכשת את המצבר הזה?

quadx
23-09-10, 20:28
רועי :]
המצבר נרכש במרובע באיזור תעשייה של נס ציונה מקום מקצועי מאוד שמתעסק עם מצברים לרכב, בעקרון הגעתי לשם אחרי שמוסך של קרוב משפחה הפנה אותי לשם מאחר והוא קונה משם את המצברים עבור המוסך (ואין לי מניות במקום חח).

ליאור23
23-09-10, 20:31
רחוק מידי בשבילי, אני חושב שאלך על הורטה הכחול המדובר. בטוח שמוכרים אותו באשדוד.

fiat-punto
23-09-10, 21:20
יש לי מצבר חדש בבית אפילו לא פתחתי אותו ואני יכול למכור לך אותו ב200 ש"ח

אם אתה מעוניין תתקשר 0547603146 או תשלח לי הודעה בפרטי

fiat-punto
24-09-10, 08:33
המצבר הוא של חברת MEGAVAT

Caveman
24-09-10, 14:20
בנוגע לשנפ,
מעולם לא היה לי ברכב (גם בקודם) מצבר שהוא לא של שנפ, והאמת, שאני מרוצה מאוד.
מחזיקים יפה מאוד את ה3 שנים שהם צריכים להחזיק לפני שהם מוחלפים.

ליאור23
16-10-10, 15:19
מחר אני מחליף את המצבר לורטה הכחול הזה, רק שאלה אחת, איזה אמפר לשים? עכשיו יש לי 60 אמפר וזה קצת חורג מהבסיס וזה נראה לי מיותר מידי.
מה יש אצלכם(hgt)?

MAOR HGT
16-10-10, 19:18
אצלי החלפתי לווארטה הכחול 55amp לפני כחודשיים. מאד ממליץ עליו.
ברכב הקודם שלי הוא החזיק לפחות 4 שנים (וכנראה שיותר, אבל מכרתי את הרכב...)
קניתי את המצבר ב"איציק מצברים" בראשון. עלה לי 540 ש"ח עם שנתיים אחריות.

ליאור23
27-11-10, 13:43
היום, כן היום ביום שבת החלפתי מצבר באוטו דיפו, רכשתי שנפ 55 אמפר עם 20 חודשי אחריות שכוללת החלפת המצבר לחדש במידה והראשון מתקלקל.
מסקנה: לא לדחות דברים חשובים כאלה כי אחרת נאלצים להשאיר את הרכב ברחוב שולי בעיר ובאזור מפוקפק, כל הלילה בקושי ישנתי מדאגה אבל למרבה הפלא לא נגעו ברכב עם אצבע למזלי.
התענוג עלה לי 760 ש''ח לצערי.
המצבר הקודם שהיה הוא 60 אמפר משהו energy תוצרת טורקיה:o, קניתי איתו את הרכב.
מה שמוזר הוא שלא הייתה שום התראה שזה הולך לקרות ושיצאתי מהחניה בבית הרכב הניע בלי בעיה בכלל, ושניסיתי להניע אחרי חצי שעה שוב הכל פשוט נפל ואפילו הוא לא נתן לי להדליק אורות מצוקה ואפילו עם כבלים הוא לא הניע.

אבל הכל לטובה:)

Xebu
27-11-10, 14:16
סוף טוב הכל טוב :)

blueuno
27-11-10, 14:26
שלום ליאור,

לדעתי קנית את המצבר במחיר יקר מאוד ואני הייתי ממליץ אל ורטה שעלותו 550 ש"ח.

דבר שני ממליץ לך ללמוד להניע את הרכב בדחיפה כדי להמנע מלהשאיר אותו ברחובות כאלה :-}

רכב שלך ידני ומשקלו קטן והנעתו בדחיפה היא דרך מאוד פשוטה.

יום טוב

ליאור23
27-11-10, 14:32
אתה סומך עליי שניסיתי להניע בדחיפה?? ניסינו כמה פעמים ולא הלך.
אני יודע ובטוח שקניתי ביקר מאוד, אבל הייתי חייב לנסוע היום בבוקר ולא יכלתי לחכות למחר בבוקר כדי שיבוא אליי הבחור שהמלצת לי עליו.
עד כמה אזור ג' מפוקפק בשעות הלילה??? :-)

davidka
27-11-10, 16:51
עם כל הכבוד למצברי וורטא, הם אפילו לא מתקרבים באיכותם לאיכות של מצברי שנפ.

ליאור, אמנם שילמת מעט יקר אבל קיבלת את הטוב ביותר. אין ארוחות חינם.. :)

blueuno
27-11-10, 17:27
חבר אתה ממש טועה וורטא מצבר מעולה.
וכיום האיכות שלו בכמה וכמה עולה אל שנפ.

חקרתי את הנושא לעומק שנפ פעם היו איכותים ,אך כדי להפחית בעלויות האיכות שלהם ירדה וכיום מצבר שנפ הוא אל הפנים.

ליאור23
27-11-10, 17:31
תחליט, אתה המלצת לי על הורטה אבל אתה אומר שהוא מצבר חרא, מה עשיתי לך רע?:p

blueuno
27-11-10, 17:35
וורטה מצבר מצויין

mgoldst
27-11-10, 18:35
ורטא כחול מעולה - יש לי אותו 4 שנים ועדיין הוא מחזיק

davidka
27-11-10, 19:14
חבר אתה ממש טועה וורטא מצבר מעולה.
וכיום האיכות שלו בכמה וכמה עולה אל שנפ.

חקרתי את הנושא לעומק שנפ פעם היו איכותים ,אך כדי להפחית בעלויות האיכות שלהם ירדה וכיום מצבר שנפ הוא אל הפנים.

אתה אומר שבכדי להוזיל עלויות הם הורידו באיכות..
אז איך אתה מסביר את זה ששנפ עדיין נמצאת בסקלה הכי גבוהה של המחירים?
איך אתה מסביר את העובדה ששנפ היא עדיין המותג המועדף על ציי אוטובוסים, משאיות וטרקטורים?

אני לא מדבר באויר. יצא לי להיות במפעל של החברה ולהכיר מקרוב מאד את המבנה הפיזי של השנפ ואני יכול לומר לך שלחברה הזו יש קו תחתון של איכות חומר שממנו היא לא מוכנה לרדת. הקו התחתון הזה עדיין נמצא מעל רוב היצרנים - אפילו וורטא. השימוש בשיטת המעטפה הוא אחת הסיבות לכך שמצבר שנפ כמעט לעולם לא יוצר קצר פנימי בעקבות התפוררות העופרת שבתוכו.

שנפ תמיד היו כמה דרגות מעל כולם. אולי בעצם לא מעל כולם, היה כאן פעם מצבר דרום אפריקאי שנקרא WILLARD והוא נחשב בזמנו לטוב שבמצברים... אבל הוא נעלם ממחוזותינו לפני שנים.

yair068
28-11-10, 17:51
דוד בוא נעשה סדר
לשנפ יש שני סוגי מצברים אחד מיבוא ויותר זול עם אחריות לשנה.
ישנו עוד מצבר שמיוצר פה בארץ והוא יקר יותר כמו שקנה פה ליאור נדמה לי ב-730 ש"ח והתפלאו שהוא יקר וזאת הסיבה .
המיובא עולה 500 ש"ח וכמובן שהורס את שם החברה מבלאי יותר מהיר.
לכן מי שרוצה שנפ טוב שיקח עם אחריות ל20 חודש ומיוצר בארץ והוא מעולה

ליאור23
28-11-10, 18:01
יאיר שלי הוא עם אחריות ל20 חודשים וככה בלי הנחות הוא עולה 1000 ש''ח עגול, מזלי הוא שחבר של א.ח.י הוא אחראי משמרת שם ויש לו הנחת עובד ולאבא שלי יש הנחת ח.ב.ר וככה ביחד יצא לי הנחה של 250 ש''ח :D אבל עדיין יקר וכנראה שבצדק למי מה שאתה אומר כי זכור לי שהמוכר אמר שזה תוצרת כחול לבן.