View Full Version : Hgt-מס' שאלות
שלום, לא מזמן רכשתי אי.ג'י.טי שנת 2001 ויש לי מס שאלות:
*קודם כל ברצוני לעשות לרכב יישור קו מוחלט מבחינת הטיפולים (החלפת השמנים והמסננים) וכך גם טיימינג וקלטצ'.
אז ברצוני לקבל ממכם עצה מקצועית איפה כדאי לי לבצע את כל הדברים הנ"ל (אני מאזור הצפון). וכך גם באיזה חלקים מומלץ להשתמש.. (עם אפשר לקבל ממכם פירוט מדוייק לפי שם חברות ו/או מקטים של החלקים בהתמקדות על רצועת טיימינג (איזה חברה ומה אמור לכלול הסט, כמה חגורות מותחן ומשאבת מים??).
קלטצ' (של איזה חברה, עם אפשר מקט ופירוט של כמה מ"מ הוא אמור להיות ברכב הנ"ל).
*באיזה מסננים מומלץ להשתמש מבחינת חברות (מסנן שמן, דלק, מזגן, אוויר).
*באיזה שמן מומלץ להשתמש (ועם מובייל סינטטי מלא 5W40 מומלץ). גם בשביל הגיר והברקסים (אני מעוניין לרענן אותו).
*באיזה תוסף דלק כדאי להשתמש.
*תושבת מנוע עליונה ותושבת גיר (של איזה חברה רצוי לקנות (כמובן עם אפשר מקט).
*רפידות (של איזה חברה מומלץ לרכוש).
כך גם עם ידועים לכם תווחי המחירים לכל החלקים שרשמתי אז אני ישמח שתרשמו לי גם כן..
בנוסף, הייתי רוצה שתגידו לי על איזה חלקים/מערכות וכו' עלי להתמקד כגון ניקוי מצערת..
או/ו שמעתי שישנם בעיות בווריאטור וההגה החשמלי...
ואיך אני ידע שישנה תקלה/בעיה בווריאטור איזה צליל זה אמור לעשות? או שרק הסחיבה תפגע. (כי הבנתי שזהו רכיב אשר מקדם את רצועת הטיימינג).
כך גם ישנם ברכבי כמה בעיות שהייתי רוצה לעשות אותם חוץ מהטיפול הגדול שמתוכנן והם:
*יש לי "הזעה" ממש קטנטנה מאטם מכסה השסטומים ואני מעוניין להחליפו גם כן.
והשסטומים לא הכי שקטים (העם השסטומים ברכב זה ניתנים לכיוון ידני או שזהו כיוון אוטו'???)
ורצוי להחליף את מרימי השסטומים???
אני יודע שהבאתי פה רשימהה ענקית!!! ולא קל לענות על הכל.. אך אני ישמח עם תוכלו להתמקד על הכל ואני יקבל תשובות להכל.
מודה מראש לכל העוזרים I-GNAT;-) נ.ב פעם הרכב הנ"ל היה שייך לאחד חברי הפורום אך אני לא זוכר את שמו.
בנוגע לטיימינג, משאבת מים חדשה תעלה בסביבות 500 ש''ח , אז תבדוק קודם את מצב הנוכחית.
הקלאצ' הוא של וולאו אם אני לא טועה.
אין פילטר דלק בhgt.
השמן שאני משתמש בו הוא 10w60 של אגיפ או של סליניה- ההמלצה של היצרן, שניהן אותו דבר אבל.
אל תיגע בשמן גיר סתם, אין צורך, במוסכים שמים שמן מינרלי שגורם להעברת הילוכים נוקשה מעט. אם אתה כבר מחליף תרכוש שמן גיר מסוים, תעשה חיפוש בפורום , דובר עליו כבר.
לגבי התושבות יש רק חברה אחת לתושבת מקורית, היא נמכרת בכל מוסך מורשה פיאט ובמיר חלפים או אצל סודאי , המחיר שלה בערך הוא 1200
קלאצ' יעלה בסביבות 2000 ש''ח, כנ''ל לגבי טיימינג.(כולל עבודה כמובן)
פילטר שמן- 50 ש''ח
אוויר 50 ש''ח
שמן- 280 ש''ח
הוריאטור בגדול מווסת את השמן למנוע או משהו כזה, הבעיה איתו שבהנעות קרות השמן לא מתועל אליו היטב ולכן יש רעש של דיזל. אבל זה לא אומר שחייב להחליף אותו, הוא לא משפיע על הסחיבה.
מחליפים וריאטור בכל 60 אלף קילומטר פחות או יותר
למה אתה חושב שהשסתומים רועשים? בגלל שככה רשמו בדף בחינה, הרעש מגיע מהוריאטור.
מאיפה אתה בצפון?
אני ימליץ לך בחום על מוסך שחר בנתניה, או אם פחות חשוב לך העניין של המורשה אז גש לתלתן בפתח תקווה. בתלתן מכירים את המנוע על בוריו והמחירים שם יותר נוחים ממורשה.
נ.ב שים תמונות של הרכב ככה שנידע על איזה יצור מדובר:p
תתחדש , יש לך אחלה רכב שבעולם.
תודה רבה על התגובה המהירה :) תמונות אני יעלה בהמשך.. עקב זאת שלא ממש הצלחתי עכשיו.
ישמח לקבל עוד תגובות.. כאלו או מפורטות יותר וגם כאלו שיגעו ויתיחסו לדברים שלא פורטו/דוברו בתגובה מעלי..
המשך שבוע טוב!
לגבי הווריאטור אכן הבעיה לא במבנה הווריאטור עצמו ודובר המון פה על הנושא אתה מוזמן לערוך חיפוש
אלא בוויסוט השמן שמגיע אליו לא מספיק (משהו כזה אני לא מומחה גדול)
אני ממליץ לך בהתנעות קרות על הבוקר למשל לחכות איזה דקה אחרי ההתנעה ואחר כך תתחיל את הנסיעה שלך זה יכול להאריך לך חיי הווריאטור
תושבת מנוע עליונה אפשר לרכוש אצל בחור בשם צחי מנתניה (אם תרצה טלפון בפרטי) 700-800 ש"ח. אני קניתי ממנו. כמובן תבדוק קודם אם אתה באמת צריך להחליף אותה.
לגבי החלקים . . .
דבר איתי אני אנסה לעזור לך עם כל החלקים (למעט וריאטור , צריך להזמין מחו"ל ) .
אני יכול לעזור לך ב -
תושבת מנוע עליונה + תחתונה .
טיימינג + מותחנים .
קלאטץ' וולאו מקורי .
כל החלקים ביחד יעלו לך בסביבות ה3000 ש"ח פלוס מינוס .
נאור .
http://cgi.ebay.co.uk/Alfa-Romeo-Fiat-Advance-Variator-/220669068429?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3360e6c48d#ht_500wt_1154
קישור לוריאטור מאי ביי אנגליה ב 60-70 פאונד + משלוח.
תנסה לדבר עם המוכר שישלח לך את הפריט לישראל, או שתמצא מישהו שחוזר מאנגליה שיביא לך אותו.
תודה על התשובות.. 8)
אך עם תוכלו ברצוני לקבל עוד כמה תשובות בנוגע לכמה וכמה חלקים:
*טיימינג (של איזה חברה שמים לרכב הנ"ל עם לא מדובר במוסך מורשה).
*העם מובייל סינטטי מלא 5W40 מתאים למנוע הנ"ל ומומלץ..??? כי ידוע לי שהרכב נסע תמיד עם 5W40 סינטטי.
*איזה מסננים (שמן, אוויר, מזגן) צריך להשתמש מבחינת החברות (ועם יש מקט)? (שוב השאלה עם לא מדובר במוסך מורשה).
*תוסף דלק עם כדאי בכלל להשתמש ועם כן אז איזה..? (כי יש מבחר גדול וברמות חוזק שונה).
*רפידות..??? (של איזה חברה).
כך גם רציתי לברר כמה שאלות:
*האם השסטומים הם כיוון ידני או אוטו'.??? במידה וזה לא הווריאטור והעם כדאי להחליף גם מרימים. ממלא אני מחליף אטם שסטומים והכל יהיה פתוח.
*העם כדאי לעשות ניקוי מצערת??
*וכך גם עם אפשר לקבל יותר פירוט על מחלות שונות ברכבי שעלי להתמקד בהם ולהכירם.
שוב פעם בתודהה ענקית מראש I-GNAT :) והמשך שבוע רגועעעעע.
רק נחדד שווריאטור מומלץ להחליך אחת לשני טיימינגים (שזה בערך כל 80,000 ק"מ למחמירים).
מעבר לזה, להמתין כחצי דקה לאחר ההנעה. המחמירים כמוני מחכים גם שהמנוע יתחיל להתחמם קצת (בערך דקה).
ווריאטור שמרעיש למשך מספר שניות לאחר ההנעה אין צורך להחליף.
בכל מקרה, אם הוא שחוק לחלוטין, שאר מכוללי המנוע לא יפגעו, ותורגש תופעה שדומה למצמד מחליק. אבל זה באמת במקרה הקיצוני שהוא שחוק לחלוטין.
השסתומים אמורים להרעיש מעט לאחר ההנעה. לאחר מכן הם לא אמורים להרעיש.
שמן 5W40 או 10W60. שניהם טובים ומומלצים. אני משתמש בAGIP 5W40.
שמן גיר, אם אין בעיות עם הגיר, אל תחליף.
שאר הנוזלים בהתאם לשגרת הטיפולים.
פילטר מזגן מומלץ לא להתקין את החליפי שמגיע בתוך תושבת. המקורי או החליפי שנראה כמו המקורי הם המומלצים.
מצמד מצריך יום שלם של עבודה ומסתכם בכ1800 ש"ח.
טיימינג סובב את ה2000 ש"ח.
naorsub- מאיפה אתה בארץ ועם אתה יכול שלח לי מס' פלא' בפרטי ואני כבר יצור קשר איתך..
:)
caveman- בנוגע לשסתומים הם ממשיכים להרעיש גם אחר כך.. ובגלל זה שאלתי עם זהו כיוון ידני או אוטו' ועם כדאי להחליף מרימי שסתומים.
שאר הנוזלים אני עדיין מעוניין להחליף עקב רצוני לעשות יישור קו (ובגלל זה שאלתי את שמותיהם).
בנוגע למים לרדיאטור, שמן ברקסים ועם יש צורך בעוד כאלו ואחרים.
שוב תודה על עזרתכם!! וישמח לקבל עוד תשובות כך גם על השאלות שעדיין לא נענו.
:):):)
אין בעיה לרענן כחלק מיישור קו, להיפך, זה מבורך.
נוזל בלמים, מה שמשתמשים במוסך, של פיאט, לא סגור בדיוק על השם המדויק.
נוזל קירור, אך ורק פראפלו. שום דבר אחר.
שוב תודה..! ישמח לעוד תגובות..
ועוד שאלה לאוסף: כמה שמן אמור להשרף/להעלם בין טיפול לטיפול (אני עושה כל 10K).
*פשוט אמרו לי במוסך שהרכב הנ"ל שורף בערך ליטר ל2000 ק"מ. (העם זה באמת כך).
שמע אני לא יכול להגיד לך כמה הוא צורך , אבל לפחות אצלי אחרי 3 חודשים עם הרכב ועברתי 2000 קילומטר וקצת , עדיין המדיד מראה שלא חסר כלל שמן, ואני בודק כל בוקר שמן ומים.
נאור -
0549980858 .
תרגיש חופשי להתקשר .
שוב תודה..! ישמח לעוד תגובות..
ועוד שאלה לאוסף: כמה שמן אמור להשרף/להעלם בין טיפול לטיפול (אני עושה כל 10K).
*פשוט אמרו לי במוסך שהרכב הנ"ל שורף בערך ליטר ל2000 ק"מ. (העם זה באמת כך).
לגבי צריכת שמן של ה HGT לא יודע מאיפה כולם מביאים את הנתונים אבל בוא נעשה סדר.
לגבי HGT במצב תקין לגמרי זאת אומרת גומיות שסתומים במצב טוב הרכב יצרוך בערך כליטר שמן לכל 10000 ק"מ זאת הצריכה שהייתה אצלי מהתחלה וזאת גם צריכת השמן לפי נתוני יצרן וברגע שראיתי שצריכת השמן עלתה עקב בלאי סביר של גומיות השסתומים מייד החלפתי אותם וצריכת השמן חזרה להיות בדיוק כמו בהתחלה.
לגבי בעלי ה HGT השונים שמדווחים על צריכת שמן יותר גבוהה מהנתון שנתתי אני משער שזה בגלל הלחיצות כמו שאמר yossi136 שאין ספק שזה מגביר את צריכת השמן ברכב.
גם נסיעות עירוניות רבות מוסיפות לעניין הצריכה הגבוהה.
לסיכום אם אתה נוסע די רגוע ולא הרבה בנסיעות עירוניות אז צריכת השמן ברכב תקין לגמרי צריכה להיות כמו שכתבתי.
מקווה שהבהרתי את העניין.
בכל מקרה תתחדש ותהנה מהרכב וכמו שאמרו לך קודמיי יש לך אחלה רכב.
תודה אורן.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.