View Full Version : שבוע חדש, בעיה חדשה. חלון נוסע לא יורד. פונטו דור1
אהלן חברים!
הנה צצה לה היום עוד בעיה והפעם.... חלון נוסע לא יורד/לא מגיב.
2 המתגים, לא עובדים. כשאני מדליק את האור בתוך האוטו (מעל המראה) ואני לוחץ על המתג אז עוצמת האור נחלשת, מה שאומר שהמנוע של החלון מקבל חשמל. יכול להיות שהמנוע הלך ולא מגיב?
אשמח לעזרה בנושא, אני רוצה כיוון ללכת איתו לחשמלאי ושלא ישחוט אותי סתם.
כנראה מנוע או מנגנון נתפס.
בדלת הנהג יש חיבור קונקטור וכנראה אין מגעים טובים.
נסה שלב ראשון ללחוץ על הכפתור והזז את הדלת פנימה אחוצה אוליי יעבוד
אפשרות שנייה הוצא את התקע המתחבר לקורה בתנועה סיבובית התקע יצא החזר בחזרה ובדוק אם עובד.
ואחרון פיוז שנמצא בתוך תא כפפות בחלק העליון ישנה מגירה שם נמצאים הפיוזים
יאיר, עשיתי את כל מה שכתבת, שום דבר לא פועל, הלכתי עכשיו לאוטו, ניסיתי ושום דבר לא מגיב, הוא רק מחליש טיפה את האור הפנימי ברגע שלוחצים על המתג.
שאלתי היא: האם הפיוז אחראי על 2 החלונות? כי החלון של הנהג מתפקד בלי בעיה והכל בסדר איתו בגלל זה לא נראה לי שיש בעיה עם הפיוז וגם המתג מגיב כי האור האוטו נחלש קצת בלחיצה על המתג בחלון הנוסע.
והאם כמו שלקסה כתב, מנוע או מנגנון תפוסים זה הרבה כסף להחליף?
לא קראתי שהאור נחלש ז"א שיש מתח וגם המנוע עובדלכן
תנסה עוד אפשרות בלחיצה תנסה לעזור להוריד את החלון ע"י אדם שני.
אם יצליח תן קצת סיליקון במסילה.
אם לא נדאג לך למנוע
במידה וזה המנוע, כמה מנוע לחלון יכול לעלות? האם זאת הוצאה כספית כבדה?
בפונטו דור 1 יש נתיך אחד משותף לשני חלונות החשמל כך שהנתיך תקין.
לפי תאורך, שבזמן לחיצה על מתג החלון, האור הפנימי נחלש, אז כל אספקת החשמל עד למנגנון החלון תקינה וכנראה שרק במנגנון החלון עם המנוע החשמלי נמצאת הבעייה.
פנה אל יבואן למנגנוני חלונות רכב שיש לו גם מערך שרות ארצי סביר למדי שיהי לו פתרון טוב ולא יקר ושמו עמית בטל' 052-3703743.
בהצלחה ובברכה - רפי לין
עידכון:
החלון חזר לעבוד.
לחצתי על הלחצן לפתיחת החלון וביד השניה נתתי מכה חזקה על הדלת מבפנים, בערך איפה שיושב המנוע והוא חזר לפעול. כנראה עד לפעם הבאה שהוא יפסיק ואז כנראה לא יהיה מנוס מלהחליף מנוע.
נכנסתי במשך הבוקר לזגג רכב, תיארתי בפניו את הבעיה, וכמו כולם, אמר שהמנוע הוא הבעיה.
החלפת מנוע כולל עבודה - 350 ש"ח. האם זה מחיר הוגן?
בי-ם לקחו לי 150 ש"ח כולל עבודה למנוע חלון (לא מקורי)
מחיר סביר לגמרי...
לפני הפונטו היתה לי פורד פוקוס 2005
המנגנון של החלון כולל המנוע התרסק לגמרי לחתיכות והחלון נפל... (אפשר היה לשמוע את החתיכות פלסטיק בתוך הדלת).
מנגנון מקורי חדש עלה לי 450 שקל כולל עבודה..
בדרך כלל זה קורה כשסוגרים את החלון ובאותו הזמן גם סוגרים את הדלת... כשהחלון במצב הכי למעלה או הכי למטה מה שחסר זה הזעזוע הקטן של סגירת הדלת וזה תופס את המנגנון מחוץ לתחום פעולה הרגיל שלו..
יש להימנע מלעשות זאת ובכלל מלסגור את הדלת חזק..
קשה למנוע לעבוד מכיוון שיש לו מיכשול במסילה.
לכן מרח סיליקון על מסילת החלון.
זגג רכב זול נמצא מול בלומפילד רח' שארית ישראל מוסך עזר חלפים ישנים משופצים טיפול המתג חלונות
יאיר, אל מי ההודעה שלך מופנית?
יאיר,
אני לא רואה אצלי שיש לו קושי כלשהו בהעלת ו/או הורדת החלון. אני יכול לרסס ספריי סיליקון, להזיק לה לא יזיק, אולי זה יועיל למרות שזה עובד אני לא רואה בעיה.
אני גר בצפון, אז זגג במרכז זה לא אופציה מבחינתי. יש לי זגג שאני מכיר בצפון שהייתי אצלו היום. הוא נתן לי את ההצעת מחיר. בינתיים אני לא זקוק לזה, שאזדקק אחפש עוד אופציות.
שנה טובה!! :)
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.