התחבר

View Full Version : התקנת אזעקה ELX 2001

trademark
31-08-10, 20:59
שלום, היום התקנתי (עצמאית) אזעקה באוטו.
עכשיו השאלה אני צריך לחבר את האזעקה כדי שתתריע על דלת פתוחה.
בפונטו הקודמת היה לי מתג בדלת (מין כפתור כזה) כאשר היא נפתחת נדלק האור בתא הנוסעים ומשם חיברתי לאזעקה.
האם מישהו יודע איפה נמצא המתג הזה בספייס? כי אני לא מצאתי כלום.
תודה לעוזרים.

amir684
31-08-10, 21:18
בפונטו ספייס הלחצנים נמצאים בתוך המנעול בדלת, אני התקנתי אצלי ברכב אזעקה ולקחתי את הפיקוד של הדלתות מהמנורה שבגג הרכב.
זהו חוט בצבע כחול פס צהוב ואתה אמור "להתעלק" עליו בקונקטור שמתחת לבית פיוזים מצד שמאל.

נ.ב
מאותו קונקטור אתה לוקח את הוינקרים, נעילת דלתות, לחצן תא מטען.

trademark
31-08-10, 21:42
אצלי באזעקה צריך לסגור מעגל בין שני חוטים, לאן אני מחבר את החוט השני? למינוס אולי?

saar
31-08-10, 22:03
אני לא ממליץ להתעלק על האור המרכזי, וזאת משום שאם האזעקה מתריעה רק על פתחים וללא גלאי זעזוע. אז גנב יכול לשבור חלון, להכניס את ידו דרך החלון למנורה המרכזית, לכבות אותה למצב OFF, ואז כאשר הדלת תיפתח האזעקה לא תתריע כי המנורה לא נדלקת.

יודע מניסיון כך פרצו לי לאונו לפני 7 שנים.

amir684
31-08-10, 22:11
איזה אזעקה יש לך?

סהר אני לא יודע איך זה באונו אבל בפונטו ספייס זה לא עובד ככה, בכל מצב יש פיקוד ברגע שיש דלת פתוחה.

trademark
31-08-10, 22:23
משהו פשוט(לא זוכר איזה) אבל עושה את העבודה.
יש גם גלאי זעזועים, אני גם צריך את החיבור הזה בשביל הדריכה הפסיבית.
אולי אתם יודעים באיזה צבעים החוטים שיוצאים מדלת הנהג של הטריגר של האורות?

amir684
31-08-10, 22:29
שאתה אומר שאתה צריך לסגור מעגל עם שני חוטים למה אתה מתכוון?
לאיפה התחברת כבר עם האזעקה?

trademark
31-08-10, 22:37
אז ככה האזעקה מחוברת הכל טוב ויפה, נועלת, פותחת, מצפצפת כשיש זעזוע.
יש שני חוטים של האזעקה שצריכים להתחבר לטריגר של הדלת שכאשר היא נפתחת (ואז אמור להדלק האור בתא הנוסעים) האזעקה אמורה לצפצף כאילו פתחת את הדלת בלי לנטרל את האזעקה.
ושני החוטים האלה אמורים להפעיל מצב של נעילה פסיבית, כלומר אם בטעות נלחץ הכפתור בשלט של הפתיחה ולא נפתחה הדלת תוך 30 שניות, אז האוטו ננעל שוב והאזעקה נדרכת אוטומטית.
מקווה שהסברתי את עצמי נכון.
נ.ב אני שונא לרשום את המילה "אזעקה".

trademark
31-08-10, 22:48
הנה סריקה של של החוברת.

amir684
31-08-10, 23:12
לפי מה שאני רואה בשרטוט יש לך את החוט הכחול שאליו אמור להגיע מינוס ברגע פתיחת הדלתות.
תסתכל על ההודעה הראשונה ששלחתי למעלה.. ברגע אתה פותח את אחת הדלתות יש מינוס בחוט הזה, אתה אמור להיתחבר לחוט הכחול צהוב עם החוט הכחול של האזעקה.

trademark
31-08-10, 23:16
טוב, תודה על העזרה. ננסה מחר ואעדכן.