View Full Version : רכישת פונטו
שלום היום ראיתי פיאט פונטו ספייס שנת 2005. יד ראשונה עם 75 אלף ק"מ. רכוב שמור מאוד.
אין מכות . אין תאונות. אין בעיות באוטו ובצבע - במבט ראשון.
הבעיות של האוטו הם : מנורה בתוך האוטו לא עובדת. (שרופה או תקולה- לא יודע). אין סמל מאחורה - נגנב. אין אור בצד ימין אחורי בזמן נסיעה - (שרוף או בעיה אחרת). בדצמבר צריך לעשות טסט ולהחליף רצועת טיימינג. הבחור לא מטפל במוסך מורשה אלא אצל חברים שלו אבל האוטו נראה מעולה. בכול מקרה אני יקח לבדיקה ...
והבעיה הכי גדולה זה שהאוטו שהוא קנה הוא היה עולה חדש ורשום לא שהוא לא משלם משהו.. יש לו הנחה.. זה רשום ברישיון רכב וגם שהרכב משועבד לבנק כי לקח הלוואה . הוא אמר שהוא סידר את זה לא מזמן ורק ברישיון החדש יראו את זה. ואני יכול לברר.
כמה שאלות:
1. אם אני מברר בדואר אם האוטו משועבד זה מספיק טוב כמו רשם משכנאות? הם יודעים אונליין על האוטו?. ואם האוטו משועבד אז אני מבטל עסקה ואם הרכב לא אז מה אני יכול כדי למחוק את זה ברישיון? אחרי העברת בעלות אני יכול להוציא רישיון חדש עם השם שלי ובלי השיעבוד? או לקבל את הטופס עם העברת בעלות ולחכות לטסט הקרוב. כי אני לא רוצה את הפרטים ברישיון שלי.
2.זה ממש קריטי שהמוכר לא רצה לעשות במוסך מורשה כי זה יקר לו והוא עשה אצל חברים.האוטו נראה שמור מאוד אבל הוא לא נראה לי כול 15 אלף עשה בדיקות. בדיקת רכב תסגור לי את הפינה הזאת?
3. לעשות בדיקת רכב רק במוסך מורשה של פיאט? אפשר שם? בעכו ? או שצריך וכדאי במקום אחר??
4. הבעיות שיש באוטו - מנורה אחורית בצד ימין בזמן נסיעה, מנורה באוטו - זה סתם בעיות קטנות?
5. אם יש תקלות אחרי הבדיקה הם על המקום יכולים לתקן? וכמה זמן זה בדיקה ואם אפשר גם בצהרים?
מצטער על כול השאלות פשוט זה מאוד חשוב לי וזאת רכישה ראשונה שלי ואני קצת מודאג לגבי הרכב.. הוא ממש טוב אבל השיעבוד קצת מדאיג.
אני מתכוון לסגור עסקה מחר- מחרתיים אז אם אפשר עזרה דחופה .. תודה רבהה!!!
מנורה בתוך האוטו לא עובדת. (שרופה או תקולה- לא יודע).
כנראה שרופה או פיוז, בד"כ אין תקלות מיוחדות עם הנושא הזה. כמובן, יכולב להיות גם תקלב כזו או אחרת.
אין סמל מאחורה - נגנב.
סביב ה-100 ש"ח ויש לך אחד. מקסימום תתקזז עם בעל הרכב.
אין אור בצד ימין אחורי בזמן נסיעה - (שרוף או בעיה אחרת).
בספייס יש אור רוורס רק בצד אחד. בצד השני נדלק אור הערפל האחורי. משמע, אין שום בעיה ברכב הזה.
הבחור לא מטפל במוסך מורשה אלא אצל חברים שלו אבל האוטו נראה מעולה. בכול מקרה אני יקח לבדיקה.
זה ממש קריטי שהמוכר לא רצה לעשות במוסך מורשה כי זה יקר לו והוא עשה אצל חברים.האוטו נראה שמור מאוד אבל הוא לא נראה לי כול 15 אלף עשה בדיקות. בדיקת רכב תסגור לי את הפינה הזאת?
אל תוותר על בדיקה.
בנוסף מציע לקפוץ למוסך שמכיר את הרכב (מורשה אמין) שיעיף מבט על הרכב ויראה אם יש משהו חריג שיש סיבה לדאוג ממנו. במכון הטסטים לא יודעים מה זה נוזל קירור פאראפלו ולרוב מכסת"חים.
לגבי השיעבוד, אינני יודע איך הנושא עובד.
בהצלחה.
שלום חברים,
אני הולך לגלות כאן "סוד" מסחרי כמוס מאוד - יש כאלה שמכירים, אך הרוב לא מכיר. אני אנצל את שרשור זה לענות על השאלה שרענן היקר נתן לה תשובה "בעניין השעבוד אני לא מכיר". אז כאן אני אשלים את רענן (רענן ברשותך כמובן).
מי שאינו יודע יש דבר כזה שנקרא שעבוד. מה זה? ואיך זה עובד? קיראו עד הסוף למציאת הסוד.
אדם מגיע לסניף הבנק שלו, ומעוניין לקחת הלוואה, הבנק רואה שיש לו רכב (להלן הנכס) בבעלותו, ולכן הבנק מתנה את קבלת ההלוואה בשיעבוד הנכס לבנק עד שההלוואה תכוסה.
במקרה בו בעל הרכב מסכים, הבנק מבצע שתי פעולות (שימו לב היטב!).
הבנק מודיע למשרד הרישוי כי הרכב משועבד לאותו סניף בנק (במקרה כזה, לא ניתן למכור את הרכב ו/או לעשות כל שינוי בעלות, היות והבנק הופך להיות בעליי הרכב), משרד הרישוי במקביל מעדכן במסוף שלו (שמעודכן און ליין עם משרדי הדואר, שלא ניתן לעשות העברת בעלות, כמו כן משרד הרישוי מוציא הודעה כתובה אשר תופיע ברשיון הרכב (שיצא להבא לחידוש) בו כתוב כי הרכב משועבד לבנק ....
עכשיו שימו לב לפעולה השניה שרוב האנשים אינם יודעים!
הפעולה השניה שעושה הבנק, היא הודעה לרשם המשכונות במדינת ישראל, בה הוא מדיע לרשם לרשום מישכון של הרכב על שם הבנק (את ההודעה הזו לא ניתן לראות במשרד הרישוי ובשום מקום אחר למעט משרד רשם המשוכונות של ישראל)!.
עבר זמן מה, האדם החזיר את ההלוואה ומבקש מהבנק להסיר השעבוד, שימו לב מה קורה!
הבנק מוציא הודעה למשרד הרישוי בה מודיע להוריד את השעבוד מהרכב (משמע, מעתה ואילך הרכב יכול להימכר ויכול להתבצע שינוי בהעברת בעלות בלי שום בעיה), משרד הרישוי מוחק את ההערה מרשיון הרכב, ומעתה ואילך ניתן למכור את הרכב בלי בעיה.
עכשיו הפאנצ' ליין, הבנק במרבית המקרים שוכח, כן כן חבר'ה, שוכח! להוציא הודעה נוספת לרשם המשכונות במדינת ישראל, ולהודיע גם לו שיסיר את המישכון של הרכב. רכב שמופיע ממושכן, לא יופיע ממושכן במשרד הרישוי וגם לא בדואר, כמו כן, אין מניעה שרכב ממושכן יעבור בעלות. רוב המכוניות בארץ ממושכנות ובעליהם לא יודעים.
איך מגלים מישכון - במשרד הדואר יש אופציה לשלם מעל מאה ש"ח ולקבל בדיקת מישכון הרכב (שיעבוד אין מה לבדוק היות ואם הרכב משועבד, הפקידה בכלל לא תעשה העברת בעלות), עכשיו אני מגלה לכם את הסוד, הבדיקה שהפקידה עושה עולה רק 28 ש"ח, וכל אחד ואחת מכם יכולים לעשות את הבדיקה הפשוטה הזו דרך אתר ממשלתי של רשם המשוכונות (מצורף קישור), לשים פרטי אשראי, ויגבה ממכם 28 ש"ח ובמקום תקבלו מסמך רישמי חתום בו כתוב אם ריכבם ממושכן (כתוצאה משיעבוד בעברו) עדיין (שכחו להסיר).
https://nesach.justice.gov.il/mashkonot/forms/fMashIndex1.aspx
אגב הטפסים ניתנים להדפסה הכל מוחתם אין מה לדאוג.
המלצתי לאחר שהחלטתם שסיימתם עם כל הבדיקות ורצונכם לרכוש את הרכב, עשו את הבדיקה און ליין תמורת 28 ש"ח, וכך תחסכו מעלה 100 ש"ח לדואר ישראל, שעושה בדיוק את אותה הבדיקה, דרך אותו אתר אינטרנט, ומדפיס בדיוק את אותם פלטים שגם עליהם כתוב בקטן (שולמה אגרה 28 ש"ח, אף על פי ששילמת לדואר עמלה של מעל 100 ש"ח).
אני ממליץ על הבדיקה הזו מאוד לכולכם! אינכם חייבים להיות בעלי הרכב, מספיק לדעת מספר רישוי, אם כל אחד ואחד יעשה את הבדיקה הזו, אתם עלולים להיות מופתעים ולראות שהרכב ממושכן כבר איזה 10 שנים ואפילו לא ידעתם.
מי שמעוניין לדעת כיצד גורמים לביטול המשכון, יכול לשאול אותי ואענה.
מב שכתבת לגבי מישכון נכון בעיקרון. המחיר הוא 98 ש"ח ומקבלים כרטיס הנחות לדלק ששווה 100 ש"ח. הרכב שלי היה ממושכן (קניתי מיד 1) המישכון בוטל אחרי כמה ימים. מישכון מתבטל אוטו' אחרי 10 שנים.
זה לא כזה נורא כמו שזה נשמע.
שלום ידידי,
אשמח לדעת מהיכן הבאת את הנתון כי המישכון מתבטל אוטומט לאחר 10 שנים?
כמו כן, הביטול אמור להתבצע בו באותו הרגע בו מתבצע ביטול השיעבוד. לרוב הדבר לא קורה, ויש לרדוף אחרי אותו סניף ספציפי (במקרה שלי בנק לאומי בקרית שמונה), ולבקש מהם שיבטלו את המישכון.
יאמר לזכותם שאכן טיפלו בעניין בזריזות, ותוך שלוש שעות שלחו לי בפקס העתק כי בקשת ביטול מישכון, שאותו הם שלחו לרשם המשכונות שתוך 48 שעות מזין זאת במחשבו.
*בנק לאומי ביטל המישכון לאחר 8 שנים שהוא ביטל את השיעבוד, בהתערבותי שהייתי צריך להתקשר אליהם ולתת להם מס' רכב ומס' ת.ז של החייב (שמופיע בתדפיס של רשם המשכונות).
אני מסכים איתך שזה לא מפריע לשום פעילות סדירה, אך למען הסדר הטוב עדיף שהרכב יהיה נקי ממישכון.
סליחה על התגובה המאוחרת.
בטופס שבו מצויין המשכון יש תאריך תחילת המשכון ותאריך סיום המשכון והוא לא עולה על 10 שנים.
בכל מקרה יש תאריך גג שמאוחר ממנו הרכב כבר לא ממושכן. כלומר או שמוחזר החוב או שהרכב מעוקל.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.