View Full Version : החלפת הילוכים בגיר הרובוטי
אהלן
ברשותי גרנדה מודל 2008. בד"כ ההילוכים מתחלפים בסביבות ה-2500 טורים ועולים מעלה. לעתים, בעיקר כשהמנוע קר ההילוכים "נתקעים" ומוחלפים רק באזור 3000 טורים ומעלה. מישהו מכיר את התופעה הזאת? מדובר בבעיה או בהתנהלות רגילה של הגיר?
גם כן 2008, אבל זה לא סיסטמטי, וזה לא קורה תמיד, אבל קרה לעיתים שבשלבים הראשונים של הנסיעה כשהרכב קר, צריך היה ידנית להחליף בין 2 ל-3. מה שכן, אני רגיל שהיא מחליפה ב- 3000, אתה על מצב "אקו" אולי? זה די מבאס להחליף הילוכים כל כך מוקדם.
אם ככה התופעה מוכרת... לא,אני לא במצב אקו,פשוט "מלטף" את דוושת הרכב. גם כדי לשמור עליו וגם כדי לחסוך בדלק. במצב אקו פשוט בלתי אפשרי לנהוג,זה קטסטרופלי. בכל מקרה אני שמח לשמוע שזה משהו מוכר ולא בעיה נקודתית אצלי. תודה.
james_fiat
19-12-12, 12:52
לי יש גרנדה 2007 אקטיב רובוטית ואני נתקל בבעיה דומה מדי פעם אצלי במיוחד בין הילוך שני לשלישי יכול לתקע בשני עד 3500 בטורים בגרך כלל עד 3000 והוא מחליף הילוך בלי בעיות
במצב אקו מחליף מאד מוקדם בטורים נמוכים
תקין ולא צריך להדאיג, תמיד אפשר לתת ליטוף לידית ולעלות הילוך מוקדם יותר.
הגיר אצלי דרש היום "צומי", קניתי פחמים למשאבת הגיר ומחר כניראה אשפץ אותה- תאחלו לי בהצלחה!
הי,
ברוב הרכבים שיש להם גיר אוטומטי נשלט מחשב מקובל למשוך הילוכים כאשר המנוע קר בכדי להגיע יותר מהר לנקודות העבודה של המנוע והגיר. ההחלפה הידנית של ההילוכים במצב זה רק מקשה על המנוע והגיר.
יוסי
james_fiat
01-01-13, 12:25
ממה שאני מבין פה לא להעלות הילוך ופשוט לתת לגיר להחליף גם אם על טורים גבוהים בקצת ?
james_fiat
09-02-13, 20:25
פאק אתמול על הילוך שני הגיר החליף הילוך ב 6000 סלד ! בדרך כלל גם שאני נותן גז זה מגיע עד מקסימום איזור 5500 סלד ! כמה זה טוב שמנוע מגיע לסלד גבוה ? או לא טוב?
רצוי להמנע מזה, למעט מקרים בהם יש לכך הצדקה (עקיפה, נתיב האצה.. וכיוצ"ב).
james_fiat
30-03-13, 11:40
רצוי להמנע מזה, למעט מקרים בהם יש לכך הצדקה (עקיפה, נתיב האצה.. וכיוצ"ב).
רוב הנסיעות שלי במצב ידני ככה אני שולט מתי להחילף הילוך ולא נותן לאוטו לעלות מעל 4000 סלד
בכל מקרה לפני שבוע הרמנו את האוטו על ליפט כדי להחליף תושבות בולמים וזיהינו מה שנראה נזילה מהגיר , בינתיים אני לא מזהה בעיה בהחלפת ההילוכים
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.