התחבר

View Full Version : ייעוץ בקשר לטיפול שהסתבך

Moshe
25-08-10, 11:13
שלום,
יש לי סיפור קצת מורכב, אשמח לעצות:
יש לי פיאט פונטו דינמיק 2005. בשבוע שעבר הכנסתי אותו לטיפול 90,000 במוסך הכוכב בצ'ק פוסט. הטיפול כלל בין היתר החלפת טיימינג ומשאבת מים, סה"כ 3000 ש"ח.
איך שיצאתי עם האוטו מהמוסך, בעליות של חיפה, האוטו התחמם (המחוג עלה 2 שנתות מעל החצי), ובסיום העליה התקרר חזרה לחצי. יש לציין שלפני הטיפול האוטו מעולם לא התחמם.
מכיוון שהיה יום שישי בצהריים לא יכולתי לחזור מיד עם האוטו למוסך, והחלטתי לבדוק בהמשך הסופ"ש אם האוטו ממשיך להתחמם. בסופ"ש הכל היה תקין, אבל ביום שני שוב התחמם האוטו והחלטתי להחזיר אותו למוסך.
במוסך כמובן התנערו מאחריות, מצאו איזה צינור קרוע, החליפו אותו ב-700 ש"ח ויצאנו לנסיעת מבחן, בה שוב האוטו התחמם בעליה. האבחנה הבאה שלהם היא שהיתה סתימה ברדיאטור הפנימי (למרות שאין רטיבות בדשבורד), שגרמה ללחץ במערכת ולקריעת הצינור, ושהסתימה עכשיו עברה מהרדיאטור הפנימי לרדיאטור החיצוני. הציעו לי להחליף רדיאטור בעוד 1800 ש"ח.
בשלב הזה החלטתי לבדוק עוד אופציות ונסעתי למוסך שהפנו אותי אליו, לא מורשה פיאט.
שם טענו שכל הבעיה היתה אויר במערכת, וניקזו אויר.
בנסיעת מבחן איתם - המחוג עלה מקסימום בשנתה אחת מעל החצי, ושוב חזר לעצמו. הם טוענים שאין צורך לעשות כלום, רק לעקוב שאין התחממות חמורה יותר.
הבעיה היא שבלי ששמתי לב הם הוסיפו קצת מים ירוקים ולא נוזל אדום (שהיה ברדיאטור).
האמת שאני די מיואש מכל הסאגה -
מה דעתכם? האם זה באמת מצב תקין? מה עוד אפשר לבדוק? יש המלצות למוסך אמין וטוב באיזור חיפה?
תודה וסליחה על החפירה.

i12z
25-08-10, 14:21
מישהו שם לב שבזמן האחרון המון מתלוננים על המוסך הזה... מריח פה עוד עוקץ שחובה שיגיע לכלבוטק או תוכנית דומה...

NaorSub
25-08-10, 16:12
קודם כל ,
יש מצב שלא ניקזו לך את האויר מהמערכת קירור , ואז המנוע מתחמם כי אין סרקולציה של אויר לרדיאוטר .
מים , בכללי הייתי ממליץ לך על פראפלו , חצי פראפלו וחצי מים מזוקקים .
שמן , תבדוק שיש לך מספיק שמן .
מאוורר , תראה מתי המאוורר נכנס למצב מהירות II , ואחר כמה זמן הוא מתחמם .

בתאוריה , חום מנוע אמור להגיע לחצי ולא לזוז משם .
אבל , שבוע שעבר היה ממש ממש חם , ויש לפונטו דור I נטייה להתחמם , אז אם זה עלה טיפה זה לא קריטי .
אם באמת היה בעיה בקירור של המנוע , הוא לא היה עולה בקצת , הוא היה טס לך לקו האדום .

הייתי גם ממליץ לך להניע את האוטו באמצע יום לתת לו לעבוד (אחרי שבדקת את כל הדברים שאמרתי לך . ) לתת לו לעבוד 10 - 15 דקות , לבדוק מה קורה עם החום .
שמע יש מצב שהחום עובר את החצי , מאוורר מתחיל לעבוד על מהירות II , ותוך כמה רגעים החום חוזר לחצי .

בהצלחה שיהיה .

נ.ב.

יש הרבה שקרנים בעולם המוסכים , והרבה אנשים מערבבים , ולא לוקחים אחריות .

נאור .

dabab
25-08-10, 16:22
תדבר עם המוסכניק שלי,הוא תותח והיחידי שנוגע לי ברכב.
הוא ממוקם בא.תעשיה בלו בנד כביש 58

גיא 0574990299

Kfirz
25-08-10, 22:08
מניסיון אישי!!!
המנהל התחלף(היה המחסנאי בתפקידו הקודם שם).
ומנסה רק להשחיל ללקוחות.
דבר פשוט של החלפת מצבר רצה לדחוף בדיקה באקזמינר ומצבר בקרוב ל 1000 ש"ח.
בנוסף שאלתי לגבי עלות של משאבת מים ובחשבון הסופי ראיתי שחייב באחת.לאחר דין ודברים ואיום לפניה לישראכרט לביטול העיסקה הסכים לבטל את החיוב.

Moshe
16-09-10, 12:22
בסופו של דבר הלכתי למוסך זאב באזור תעשיה בלו בנד.
הוא עשה לי ניקוי של הרדיאטור ונראה שהבעיה נפתרה (האוטו לא מתחמם גם בעליות, פקקים, עם מזגן). הכל ביחד, כולל עבודה, יצא 630 ש"ח.
במוסך הכוכב, אגב, אמרו לי שאי אפשר לנקות רדיאטור וחייבים להחליף לחדש, בעלות של כ-2000 שקל.

retrohaifa
19-09-10, 15:04
ממליץ לך על מוסך "פטין" בעכו. זה לא כ"כ קרוב לחיפה אבל אני יכול לספר לך שרק בזכותם קניתי פיאט, מכיוון שהם עד כדי כך אמינים.

קניתי דרכם את הפונטו שלי, וטפו טפו טפו כבר כמה חודשים שהיא אצלי ואני מרוצה מאוד.

swimmer1
19-09-10, 15:33
רק תשים לב שהם לא דוחפים לך דברים שם במוסך פטין
כמו איזה נוזל קירור או תושבת מנוע או דברים כאלה ואז שואלים אם אתה רוצה.