התחבר

View Full Version : התלבטות בין פונטו ספייס לסיאט איביזה

guyguy
20-08-10, 02:38
שלום לכולם, חדש כאן.
אני לפני רכישת רכב יד שנייה, ואני מתלבט בין פונטו ספייס ELX לבין איביזה, שתיהן בשנתונים 2002 (הפיאט יכול להיות גם 2003). רציתי לשאול לפי דעתכם איזה רכב עדיף מבחינת אמינות והוצאות (דלק וכו'), חשוב לציין שאני די תפרן ומעבר להוצאות הרגילות של טיפולים קבועים וטסט אני מחפש רכב שיתן לי שקט נפשי וכלכלי בין טיפול לטיפול, כמובן שאני מתכוון לשמור עליו.

fiat-punto
20-08-10, 09:02
תקנה סיאט כי בין השנים יש יותר בעיות בפונטו ספייס

yakuza
20-08-10, 17:21
מסכים.
אמנם איביזה גרמנית וכיו יכול החלקים יותר יקרים אך לדעתי זה לא משמעותי כ"כ ביחס לאמינות שלה.
אני לפני חודשיים חיפשתי איביזה 1.4 100 כ"ס, פשוט לא מצאתי אחת נורמלית ובאה לידי HGT במצב טוב מאוד, לכן קניתי אותה.

ליאור23
20-08-10, 17:41
האיביזה 1.4 היא 75 כוח סוס אם אני לא טועה.

אולי בפיאט שלך יש יותר בעיות מאחרות, בתור בעלים בעבר של וואגית ושל פונטו בהווה, חד משמעית אני אומר לך עדיף פונטו, מבחינת ביטוחים, דלק, הוצאות שוטפות, תיקונים.
בגולף gti שהייתה לי ביום בהיר אחד המחשב מנוע החליט לשבוק, 8000 ש''ח נזק, הוא לקח איתו עוד כמה דברים לדרך, תקלות שגורמות לתקלות אחרות, ואני שמרתי עליה הכי הרבה שאפשר, מחירי החלפים בשמיים, למשל פגוש קדמי שנשבר לי, בפירוקיה עד שמצאתי רכב כמו שלי נדרשתי לשלם 1000 ש''ח, בספייס זה יעלה מקסימום 300 ש''ח, הטיפולים השוטפים יקרים בהשוואה לספייס, בקיצור אם אתה תפרן לך על פונטו ותתעקש על אחת שמורה ומבטיח לך שאתה תדע נחת, כל מי שאומר לך שבפונטו יש הרבה בעיות אלה אנשים שלא יודעים איך לשמר את הרכב, כמובן שיש בלתמ''ים כמו בכל רכב אחר, בסופו של יום פונטו הוא רכב די אמין.

i12z
20-08-10, 19:24
***ח ליאור אתה קרוע מיום ליום אתה מחליף כינוי לHGT , פעם דיזל פעם טרנזיט, מחר מה? סמיטריילר...

danielkochin
20-08-10, 19:57
זה תלוי במצב הוריאטור מיום ליום המצב נהיה גרוע יותר ויותר.

yakuza
20-08-10, 21:57
יש גם גרסת "ספורט" 100 כ"ס. קצת קשה למצוא אותן אבל שווה לחפש.
אתה משווה גולף GTI לסיאט איביזה 1.4, הבדל של שמיים וארץ במחירי החלפים.

ליאור23
20-08-10, 22:05
אני לא משווה בין הדגמים הנ''ל, אלא בין המותגים, ובאמת אנשים חייבים לצאת מהסרט שגרמני זה אמין, עזוב שסיאט זה לא גרמני אותנטי, הפונטו עדיפה מכל ההיבטים, דגם הelx יותר חזק ויותר חסכוני מדגם ה1.4 של האיביזה, גם בסיאט המחירים מופקעים והשירות במוסכי הרשת מחפיר, בקיצור לתפרן(לפי דבריו) יותר תתאים הפונטו מאשר הסיאט

guyguy
21-08-10, 00:48
אוקיי, קיבלתי, תודה!