View Full Version : הלך הקלאטש? פונטו HGT
הסיפור מתחיל כ-לפני שבוע יום אחד הקלאטש התקשה מאוד מאוד. המשיך לעבוד אבל היה ממש קשה. לאחר כיום הוא התרכך בחזרה כלא היה כלום.
היום בבוקר אני לוחץ על הקלאטש וממש בכוח מוציא ומכניס הילוכים. קלאטש לא מפריד.
קלאטש או משאבה מסויימת? הימורים:D
הרכב עבר 110 אלף על קלאטש מקורי שאינו מחליק.
שחרון
הדוושה עולה עד הסוף?
לדעתי אם לא, אז יש סיכוי שהלכה משאבת קלאצ' עליונה- שם אלפייה.
אני בדיוק השבוע החלפתי קלאטץ' .
שמע ,
תבדוק אם בשאתה לוחץ על הקלאטץ' , יש הפרדה , תסתכל במכסה מנוע , צד ימין תנסה לראות אם יש תזוזה של 2 מוטות .
אם יש תזוזה זה מעביר את המשיכה .
ובכללי , הקלאטץ' לא חייב להחליק בשביל שהוא לא יפריד .
יש מצב שרק השמש לא תקינה והמייסה לא מצליח לדחוף כי זה אכול .
החלקה קשורה לצלחת שחוקה .
אז יש מצב שהצלחת שלך לא שחוקה והשמש שבורה , או שחוקה .
אני אומר לך את כל הדברים , כי כל הפירוק של הקלאטץ' עשיתי ביחד עם המכונאי .
זה דיי מגניב , יש הרבה מה ללמוד במערכת של הגיר .
בכל מקרה , עכשיו התקנתי קלאטץ' יותר טוב , או משופר איך שתבחר , הצלחת שלו יותר גדולה , נתפס הרבה יותר חזק ומהר , השינוי בכוח ובתגובה , מדהים !
נאור .
כן. הכיוון זה המיסב כניראה שהלך! עדין צריך להחליף קלאץ' קומפלט. איפה החלפת? כמה עלה? חלק מקורי?
כן. הכיוון זה המיסב כניראה שהלך! עדין צריך להחליף קלאץ' קומפלט. איפה החלפת? כמה עלה? חלק מקורי?
אם זה מייסב , תחליף כבר הכל . . .
מייסב זה משו בסביבות ה100 ש"ח .
דבר איתי אני אסביר לך הכל . . .
0549980858
כן שמחליפים מיסב עדיף כבר להחליף את הקלאצ' , גם לי הלך השבוע הקלאצ' והחלפתי, נאור כמה עלה לך ?
החלפת מיסב זה עבודה מסובכת!?
מאוד.... לי רק עבודה לקחו 1300
בגיר של הhgt זה לא כמו בדיזל של הדור הראשון, מה גם שאם אתה מחליף את כל הקלאצ' בשלמותו , אז על הדרך מחליפים את המיסב, ככה לבד לא שווה להחליף את המיסב.
שחר , דבר איתי .
כל עבודה בHGT מסובכת , זה מדהים עד כמה האוטו הזה דחוס בחלקים ורכיבים , וכמה היצרן השתדל להקשות על מכונאי או מוסכניק בפירוק והחלפה של חלקים .
ליאור אחינו אני יודע שזה לא אותו הדבר אבל מכיון שגם אצלי הכל דחוס וקשה להגיע לכל חלק אז אני מאמין שהמחיר יהיה זהה לשלי
אהלן, מצער אותי לשמוע שזה מה שמנע מכם להצטרף אלינו לטיול...
(אגב, לא נשארת לבד במערכה, גם הכלים שלי ושל מיכאל הרימו ידיים בדרך :cry:)
אם אתה זוכר את הבעיה שהיתה לי עם הקלאץ', הגיר פשוט לא הסכים להשתלב לשום הילוך בצורה חלקה כאשר המנוע היה מונע, והייתי בטוח שזו המשאבה שלא נלחצת, כי הקלאץ' לא החליק בכלל.
לאחר הפירוק הסתבר שכמעט כל השיניים של השמש היו מכוסחות ושבורות. אז כיון שאין טעם להחזיר את הקלאץ', שגם היה כבר לקראת סוף חייו, הזמנתי קיט שלם כולל מיסב.
ממליץ לך על הקלאץ' של וולאו - לא המחוזק אלא הרגיל ל- HGT. הם ידועים בעמידותם לאורך זמן והרכות שלכם לעומת המקורי.
הם גם זולים בכמעט חצי מהקיט שפיאט מספקים במרכזי שעלה לי 1,073 ש"ח לפני מע"מ (ובדקתי, אצל סודאי יקר בכמה עשרות שקלים...)
העבודה אגב זולה ממה שצויין כאן קודם: 840 ש"ח לפני מע"מ במוסך שמשון.
בהצלחה!
אהלן, מצער אותי לשמוע שזה מה שמנע מכם להצטרף אלינו לטיול...
(אגב, לא נשארת לבד במערכה, גם הכלים שלי ושל מיכאל הרימו ידיים בדרך :cry:)
אם אתה זוכר את הבעיה שהיתה לי עם הקלאץ', הגיר פשוט לא הסכים להשתלב לשום הילוך בצורה חלקה כאשר המנוע היה מונע, והייתי בטוח שזו המשאבה שלא נלחצת, כי הקלאץ' לא החליק בכלל.
לאחר הפירוק הסתבר שכמעט כל השיניים של השמש היו מכוסחות ושבורות. אז כיון שאין טעם להחזיר את הקלאץ', שגם היה כבר לקראת סוף חייו, הזמנתי קיט שלם כולל מיסב.
ממליץ לך על הקלאץ' של וולאו - לא המחוזק אלא הרגיל ל- HGT. הם ידועים בעמידותם לאורך זמן והרכות שלכם לעומת המקורי.
הם גם זולים בכמעט חצי מהקיט שפיאט מספקים במרכזי שעלה לי 1,073 ש"ח לפני מע"מ (ובדקתי, אצל סודאי יקר בכמה עשרות שקלים...)
העבודה אגב זולה ממה שצויין כאן קודם: 840 ש"ח לפני מע"מ במוסך שמשון.
בהצלחה!
שבוע הקלאטץ' השחור , לבעלי פורום פיאט ממש . . .
לא הבנתי מה הטענה לגבי הקלאטץ' הטיפה יותר מחוזק , שאגב גם הוא וולאו . . .
פשוט הדיסק יותר גדול , זה הכל . . .
והוא גם רך .
ולגבי עמידות , בדוק , שצלחת יותר גדולה מחזיקה יותר זמן .
מחיר העבודה , הוא יחסית זול , בהתחשב לזמן העבודה .
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.