PDA

View Full Version : רדיאטור חימום פנימי נוזל.איזה סוג צינור גישור לקנות,גומי או נחושת?[ומה הקוטר שצריך?]

shay2828
09-08-10, 22:09
פונטו ספייס 2002 של חבר.
לפני שבוע הוא ניקה את הרכב,והוא הבחין שיש רטיבות מתחת לשטיח בצד הנוסע.
היום הוא שוב הרים את השטיח וראה שוב רטיבות.הסברתי לו שמדובר ברדיאטור חימום,ואת עלות התיקון.

כרגע הוא רוצה לגשר בין 2 הצינורות של רדיאטור החימום.השאלה שלי:

1.איזה סוג צינור צריך לקנות,גומי,נחושת?
2.האם הצינור גישור צריך להיות בצורת האות U
3.מה קוטר הצינור גישור לפונטו ספייס 2002?
4.מי בת"א מוכר את הצינורות האלו?

בתודה מראש
שי

shais01
09-08-10, 22:41
וידאת שלא מדובר בסתימה של ניקוז המזגן?

שי

shay2828
09-08-10, 22:52
וידאת שלא מדובר בסתימה של ניקוז המזגן?

שי

סקרנת אותי כעת.פעם ראשונה שאני שומע על ניקוזי מזגן.
תוכל לומר לי בבקשה איפה נמצאים ניקוזי המזגן בספייס?

בתודה
שי

shay2828
09-08-10, 23:13
תשמע,הרגע דיברתי עם חבר שלי.הוא אמר לי שלא חסר מים ברדיאטור.מה שאומר שככל הנראה אתה צודק,והמים שהתגלו מתחת לשטיח של הנוסע,זה כתוצאה מצינור ניקוז מזגן סתום.

מה עושים כעת?
האם מחליפים את הצינור?
האם מנקים אותו?
והיכן בדיוק הוא נמצא?

בתודה מראש
שי

shais01
10-08-10, 08:16
אם אכן מדובר בניקוז מזגן סתום, הרווחתם בגדול כיי זו תקלה (אם אפשר לקרוא לה בכלל תקלה) ה ר ב ה יותר פשוטה וזולה לתיקון.
לא מכיר ספציפית בדגם הזה, אבל כל מזגניסט מתחיל ידע לטפל בזה בשתי דקות ובעלות מזערית אם לא בחינם. עם טיפה הכוונה תוכלו לעשות זאת לבד.
בדרך כלל משחקים עם הקצה של צינור הניקוז שהקצוות שלו נדבקים אחד לשני ומונעים מעבר מים, או שמנתקים את אותו הצינור מהחיבור שלו בקצה השני בתוך הרכב ומזרימים דרכו לחץ אויר כדי לשחרר את הסתימה.
דרך כמעט וודאית לדעת שזו הבעיה - האם בנסיעה ארוכה עם מזגן הרטיבות מתגברת? האם בעמידה ממושכת כשהרכב מונע והמזגן עובד/חניה לאחר נסיעה ארוכה עם מזגן לא נוצרת שלולית מים מתחת הרכב? אם התשובה היא כן - זו הבעיה.
חכה לרפי לין, הוא מכיר את הרכבים האלה טוב מכולם ואני בטוח שידע להנחות אותך בפתרון.

שי

רפי לין
10-08-10, 19:53
צריך להרים את המכונית על "ליפט" ואז רואים ומגיעים אל פתח יציאת ניקוז מי המזגן שנמצא בתא המוע על "קיר האש". הפתח מכוסה בכסוי גומי שאני ממליץ לחתוך קצת את שפתיו כדי שהפתח בגומי יהיה גדול יותר.
צריך להחדיר אצבע לתוכו ולראות אם אין עלים ולכלוך שסותמים אותו.
לאחר מכן יש להניע הרכב ולתת למזגן לפעול ואם רואים שיש יציאת מיים מפתח הניקוז, אז הכל תקין.
בברכה - רפי לין

shay2828
16-08-10, 14:07
תודה רבה רפי.
חבר שלי עשה בדיוק את מה שאמרת לו לעשות,ונכון לעכשיו אין יותר נזילת מים מתחת לשטיח הנוסעים.
יש לציין שהמוסכניק רצה לקבוע בצורה ישירה שמדובר ברדאיטור חימום דולף,אבל לאחר שחבר שלי התעקש להרים את הרכב על ליפט,ולנקות על ידי לחץ אוויר את פתח הניקוז,הבעיה נפתרה.

שי