PDA

View Full Version : מישהו יודע או יכול לתת הערכה כמה עולה מנוע חדש לפונטו ספייס?

ucandoit
02-08-10, 17:15
מתברר שהלך לי המנוע בפונטו ספייס ELX שנת 2001.
אני רוצה לדעת לקראת מה אני הולכת והמוסכניק לא משחרר הערכות משום מה.

יש למישהו מושג כמה זה אמור לעלות?
אני רוצה להדגיש שזה לא ראש מנוע אלא מנוע עם כל הכלול בזה...

תודה!

גיא .ב
02-08-10, 18:53
ממליץ ללכת לקבל חוות דעת נוספת. מהיכן את? שנוכל לתת לך המלצות למוסך טוב.

ליאור23
02-08-10, 18:57
את יכולה להגיד למה לדעתך או לדעת המוסכניק שלך, הלך המנוע, מה גרם לזה, קיבלת הערכה ממוסך מורשה או מוסך מדרכה?
המחירים שונים אחד מהשני, תלוי אם את מביאה מנוע משופץ, מנוע מפירוק, מנוע מייבוא, האם מדובר רק על הבלוק מנוע או גם הראש הלך, קחי בחשבון שצריך לשלם גם על עבודה שכוללת טיפול גדול וכנראה טיימינג על כל חלקיו, בקיצור את תגיעי לכמה אלפים טובים, אבל אולי המנוע לא הלך וכדאי לך לקבל חוות דעת נוספות לפני שאת מפילה החלטה.

ucandoit
02-08-10, 22:52
המוסכניק טוען שהמנוע התחמם והותך/נשרף מבפנים והמנוע דורש החלפה על כל חלקיו כולל ראש מנוע וכו'.

מה שקרה זה שבאמצע נסיעה פתאום המחוג של החום נסק כלפי מעלה והתחילו לעלות אדים מהמנוע. עצרתי מיידית בשוליים וחיכיתי להתקררות, הוספתי מים, המנוע התקרר אבל לא הצליח להניע.

המוסכניק חשב בהתחלה שזה הראש מנוע ואז כשפתח ראה שזה כל המנוע שרוף.

עד כאן תיאור רקע...

כרגע הרכב במוסך מרכזי מורשה של פיאט, לשם גררו אותו.

בשביל לקבל עוד חוות דעת אני צריכה לגרור אותו למוסכים אחרים? אם כן, בטח הגרירה תעלה לי לא מעט, יחד עם תשלום על הפירוק במוסך הראשון... זה כדאי?

אני ממש אובדת עצות. רק לפני 4 חודשים קניתי את הרכב, ועכשיו כזאת מכה... לא יודעת אם ההשקעה במנוע חדש כדאית.

מה אתם אומרים?

נ.ב.
אני מאזור המרכז, רמת-גן / בני-ברק.

ארילו
03-08-10, 01:13
אני סומך על האבחנה של המוסך המרכזי, ולמרות זאת בקשי שיסביר לך בפירוט מה הנזק. אולי מדובר "רק" ברינגים שנשרפו, ואז אפשר לנסות אולי לשפץ.

תבקשי מהם הצעת מחיר שלמה וכוללת להחלפת המנוע, ולכי לעשות סקר מוסכים. תתעקשי על הצעות מחיר מחייבות ובכתב.
אחרי הכל החלפת מנוע כוללת את אותה עבודה בכל אחד מהמוסכים.

תנחומיי הכנים.

ucandoit
03-08-10, 01:26
בסקר מוסכים לא צריך לראות בפועל את הרכב? רק לבקש מהם הצעה אחד על אחד מול הצעת המוסך המרכזי לפי הדברים שיש באבחנה שלהם?
ואולי הם טועים? או אולי מוסיפים דברים שלא צריך?
ומצד שני - איך אפשר להביא רכב שלא מניע לקבל חוות דעת ובדיקה במוסכים שונים?

רפי לין
03-08-10, 13:35
המוסך המרכזי של פיאט נמצא ברמת החי"ל שבת"א והמכונית הזאת לא נמצאת שם.
בברכה - רפי לין

ucandoit
03-08-10, 15:19
אכן לא זה המוסך המדובר. משום מה חשבתי שכל מוסך מורשה של פיאט נקרא מוסך מרכזי, להבדיל ממוסך מורשה כללי.

צריך להוציא איזה "הספר לבעל/ת הרכב המתחיל/ה" עם כל המושגים, שיהיה יותר קל להשתלט על כל המושגים החדשים... :)

ucandoit
03-08-10, 16:43
זאת ההזדמנות גם להודות לך רפי לין על העזרה והבירורים! תודה רבה!!!