PDA

View Full Version : נסיעה מקורטעת בפונטו XTZ שנת 2000 ידנית

opencan
01-08-10, 01:20
שבוע טוב חברי הפורום המלומדים :)

אחרי נסיון על הפנים עם 2 מוסכים באזור (אחד ניסה לפוצץ לי את המערכת קירור עם הרבה יותר מידי מים ולחכות שיקרה משהו על הליפט והרכיב מחזיר שמן לברקסים ככה שהוא נזל. השני החליף פלאג דפוק אחד והשאיר דפוק אחר) החלטתי לעשות את הטיפול 10K לבד.

החלפתי הכל כמו שצריך חוץ מהחיבור מחדש של הכבלים של הפלאגים שהרכבתי הפוך 2 מהם.
תיקנתי את זה לפני שבוע אבל אני אשמח אם יש למישהו סכמה של איך זה אמור להיות כדי לבדוק פעם שלישית.
גם שמן לא החלפתי כמו שצריך אלא רק הוספתי חצי מיכל שהיה חסר אחרי נזילה עקב הברגה רופפת של הפילטר שמן.
אני צריך למצוא מפתח לאגן שמן. מישהו יודע מה המידע שלו בפונטו XTZ שנת 2000 נפח 1240 סמ"ק?

האוטו משתעל שאני לא נותן מספיק טורים. בנסיעה מעל 70 הוא נוסע סבבה.
זה נותן אותה תגובה כמו חיבור לא נכון של הפלאגים.
מה אני עושה עם הדבר הזה? מאיפה זה יכול לנבוע?

הפלאגים מחוברים לפי סכמה שמצאתי ברשת (השמאלי ביותר לשני מלמעלה, אחד אחריו לתחתון, אחד אחריו לשלישי והכי ימיני לחלק העליון). שאני מדליק את האוטו לבדוק שהכל מחובר (מוציא ורואה ניצוצות) 2 מהכבלים נותנים לי זצים שאני מזיז אותם. הם ישנים יותר מה2 האחרים. יכול להיות שהם גורמים לבעיות? אם כן, כמה אמור לעלות דבר כזה?

בלי שום קשר אני חושב שהגיע הזמן להחליף ברקסים קידמיים והמטומטם שחיבר את הגלגל לפני שקניתי אותו תקע בורג עקום.
המוסכניקים הגאונים שהייתי אצלם עד עכשיו טענו שזה כנראה ישבור את הנאבה שיוציאו אותה ועוד משהו שאני לא זוכר את השם שלו.
יש מקום מומלץ לעשות עבודה כזו? אני נמצא ביבנה אבל אני מעדיף מוסכניק פחות רמאי וחאפר גם אם זה דורש ממני לסוע קצת.
החברה בדיוק הוציאה רשיון ואני מעדיף שהרכב יהיה מוכן להתעללות הזו.

יש לי נזילה של שמן ברקס. איך אני פותר את זה? זה משהו שמישהו בלי נסיון מי יודע מה במכניקה (אבל חוש טכני לא רע) יוכל לעשות?
זה קרה רק אחרי החלפה של הברקסים האחוריים ככה שאני מאמין שזה לא נובע ממשהו בתוך המערכת אלא מההרכבה של הצינורית.

נתקעתי במדרכה שחניתי וכל הגז של המזגן יצא. המוסכניק החאפר שהייתי אצלו (שהוא גם בעל הדירה שלי) טען שהקרבורטור (או רדיאטור? אף פעם לא הבדלתי בין השמות) של המזגן הלך.
אם זה רק הצינור גז שנדפק (מה שאני מאמין שקרה) יש דרך לסדר את זה לבד?

דבר אחרון - השמן מנוע ששמתי בבאגז' נשפך. זוועה.
כל המושב האחורי ספוג שמן וחלק נכבד מהבאגז'.
שמתי קילו מלח גס על המושב שיספוג מה שאפשר.
אחרי שאני אשאב את המלח יש למישהו רעיון איך לנקות את החרא הזה?
(אל חשש, הוצאתי את השמן ושמתי אותו בבית)
חשבתי על משחה לניקוי כלים (הצהובה של פעם) אבל אם יש משהו יותר טוב אני אשמח לשמוע.

בסוף הפונטו שלי עוד תסע לתפארת!

תודה מראש על הקריאה עד לפה ושבוע נפלא.

Lexxxa
01-08-10, 06:44
שלום לך,

* מפתח לאגן שמן הוא מפתח אלן, גודל זה 8 אם אני זוכר נכון.

* לגבי סדר חיבור פלגים, בדרך כלל רשום על הכויל עצמו.

* אתה צריך להחליף חוטי הצתה, עדיף גם לבצע ניקוי בית מצערת.

* אם ההברגה בגלל לא תקינה תצתרך להחליף נאבה. מוסך מומלץ בפורום זה הוא מוסך שמשון שנמצא ביהוד (מוסך מורשה פיאט)

* נזילה של שמן ברקס זה מאוד חמור, אל תתעסק בזה לבד ללא ידע מקצועי! גש מיידית למוסך לצורך תיקון!!!

*יהיה לך יותר זול לקנות מושב אחורי מפירוק מאשר לנסות לנקות אותו משמן. יש פה בפורום בחור בשם יאיר (http://www.fiatclub.co.il/forum/member.php?u=1790) שאצלו יש או הייתה פונטו כזאת לחלקים. דבר איתו.

ושיהיה בהצלחה, תצתרך לעשות מאמץ גדול כדי שהפונטו שלך לתפארת.

opencan
01-08-10, 06:56
לא כתוב כלום על הכבלים או על שום דבר אחר שם.
יש איזה סכמה או משהו שמראה מה אמור ללכת לאן?

חוטי הצתה זה אלו שמתחברים מהפלאגים למנוע, נכון?
מה זה מצערת ואיך אני מנקה אותה?

אני אבדוק אם אני אצליח לגרום לחאפר לתקן את הנזילת שמן ברקס.
אני מאמין שזו נזילה כי חודש אחרי שמילאו לי שמן חסר לי איזה רבע מיכל.

כמה אמור לעלות החלפה של מושב אחורי?
זה משהו שאני אוכל לעשות לבד או שגם בשביל זה אני אצטרך להגיע למוסך?

תודה רבה על העזרה :)
חוץ מהבעיות שהצגתי פה וזה שהמזגן נדפק האוטו נוסע לא רע בכלל.

Lexxxa
01-08-10, 07:40
הקדמה קטנה: הפלג עצמו מוברג בתוך ראש מנוע, על הפלג מולבש חוט עם ציפוי גומי (חוט עצתה) והולך ל"כויל" (הקופסה השחורה שלשם מתחברים כל חוטי הצתה). אז על הכויל עצמו רשום לפמים מה הסדר.

"בעת מצערת", תבצע חיפוש בפורום, תמצא כמה פרוייקטים מצולמים. מקסימום תחפש בגוגל כדי לדעת מזה מצערת.

אם תגרום לחאפר שלך להתעסק לך בברקסים, רוב הסיכוים שתמצא את עצמך בתחת של איזו מזדה/עמוד/כל דבר אחר. תחשוב טוב לפני שאתה ניגש עליו. המלצה שלי, תכנס למוסך שרשמתי למעלה, שיעשו בדיקה כללית, הצעת מחיר לתיקונים, ואז אתה תדע בדיוק מה אתה צריך להחליף וכמה זה עולה.

מושב אחורי ממש לא קשה להחליף. או שהוא פשוט נשלף, או שיש כמה ברגים בודדים שצריך לשחרר.
גב המושב גם מלא בשמן?

opencan
01-08-10, 07:56
הסתכלתי על המדריך שמצאתי (על פונטו עם 16V שהוא קצת שונה משלי) ואני אנסה למצוא את זה אצלי ברכב ולנקות את זה.

אני אבדוק מול המוסך שהמלצת אחרי שאני אסיים עם כל השטויות הקטנות שאני יכול לעשות לבד.

יש מעט שמן על גב המושב, הרוב המוחץ הוא על החלק שיושבים עליו.

yair068
01-08-10, 10:28
וואלה איזה מגילת אסתר לקקסה קראתה את הכל והגבתה על כל פרט כל הכבוד.
ישנה בעייה ויש לה שני צדדים אחת יקרה ואחת זולה והכוונה למוסך.
אוסיף שצריך לנקות את מנוע צעדים

Lexxxa
01-08-10, 10:34
תודה יאיר :)

opencan
01-08-10, 17:35
מה זה מנוע צעדים?

הלכתי לשחק קצת עם האוטו.
פירקתי את הכונס אויר, ניקיתי את המצערת (אני חושב שזה היה המצערת. מין קונוס מתכת עם שסתום בתחתית שהדוושת גז מפעילה) עם נייר וקיסמי אוזניים כמה שיכולתי. שמתי בהתחלה טיפה של WD40 אבל ויתרתי עליו בהמשך וניקיתי את מה שהיה ממנו.
פירקתי את הפלאגים השמאליים שנשפך עליהם קצת שמן. באחד הפלאגים היה לא מעט שמן בתוך ההברגה ובעוד אחד היה גם קצת. ניקיתי את זה עם קיסמי אוזניים.
עשיתי ניקוי כללי של מה שהצלחתי שחיכיתי שהמנוע יתקרר.

בדקתי בקשר לחוטי הצתה. הם עולים 75 שקל לפני מע"מ. יצאתי מהחנות רק עם כיסוי חדש להגה כי רציתי לבדוק אם שאר הדברים יפתרו את הבעיה.

האוטו כבר לא משתעל ומגיב לא רע בכלל :)

שאבתי את המלח גס ששמתי במושב האחורי ומרחתי בנדיבות משחת כלים צהובה של פעם ששנוררתי מהעסק בו אני עובד.
אני עוד יום- יומיים אשטוף את זה במים ואייבש את זה. אני מקווה שזה יפתור את העניין.

שלחתי הודעה ליאיר שהפנת אותי אליו ואין לו מושב אחורי. נראה מה יהיה עם שלי.

תודה על כל העזרה, אני מודה לכם :)